Aktywne Wpisy

Cześć, mam taką sprawę spadkową, która toczy się w sądzie.
Moja babcia prawie 87 lat ma dom, który należy mi się według prawa w jednej z części. Babci została aktualnie tylko jedna córka, która z nią mieszka w tym domu. Babcia z ciotką zagrała nie fair i przed wysłaniem pierwszego pisma przyszli do mnie i kazali mi się zrzec domu, bo uważali że mi się nic nie należy, co jest oczywistym kłamstwem. Po czym wystosowali pismo do sądu.
Przepychamy się już czwartym pismem z sądu między sobą. Sprawa stanęła na tym, że ja tam wnioskuję o ugodę na X kwotę, ale babcia twierdzi że nie ma z czego spłacić. Chociaż uwazam że to jest kłamstwo, bo żyją dosyć bogato, a córka jej tez także majętna, chociaż tutaj ciotka nie ma nic do rzeczy, bo wnioskodawczynią jest babcia.
To
Moja babcia prawie 87 lat ma dom, który należy mi się według prawa w jednej z części. Babci została aktualnie tylko jedna córka, która z nią mieszka w tym domu. Babcia z ciotką zagrała nie fair i przed wysłaniem pierwszego pisma przyszli do mnie i kazali mi się zrzec domu, bo uważali że mi się nic nie należy, co jest oczywistym kłamstwem. Po czym wystosowali pismo do sądu.
Przepychamy się już czwartym pismem z sądu między sobą. Sprawa stanęła na tym, że ja tam wnioskuję o ugodę na X kwotę, ale babcia twierdzi że nie ma z czego spłacić. Chociaż uwazam że to jest kłamstwo, bo żyją dosyć bogato, a córka jej tez także majętna, chociaż tutaj ciotka nie ma nic do rzeczy, bo wnioskodawczynią jest babcia.
To

źródło: 1000004468
Pobierz

#informatyka #bezpieczenstwo #pytaniedoeksperta
@GrzechG: właśnie się przesiadłem z WNR3500L v2 i będę mieć go na sprzedaż, jako że mam trochę duży dom a ruter nie był w centralnym miejscu tylko w rogu, zasięg nie powalał bo tylko 2.4 GHz, i jak masz neta szybszego niż 200 to może
@lolen: Hmmm, nie rozumiem...
Próbowałem przez sieć gościnną w sumie tak jak jest w tym tutorialu, ale dalej z poziomu wifi widzę lan. Może co najwyżej obie sieci wifi są od siebie odizolowane natomiast to co jest podpięte do głównego switcha jest dostępne z obu wifi.
Laptop widzi zasoby na NAS
źródło: comment_7tum2WU6kZ29AU5Es3vmJBw7hGNrSsbH.jpg
PobierzMogles kupic z 3 lata temu tego WNR3500L v2 aktualnie jest to juz sprzet martwy jesli chodzi o nowe wersje tomato. Shibby chyba z braku czasu porzucil wydawanie nowych wersji, a ostatnie maja duzo bledow. Kup cos na ARMach a nie na MIPSach. Ja tez uzywam
Jeśli chcesz odizolować sieci to zainteresuj się VLANami. Przeczytaj to, Shibby opisał jak to zrobić: https://openlinksys.info/forum/viewthread.php?thread_id=13977&highlight=isolation&pid=94889#post_94889
To stary wpis ale chodzi o
No i własnie to mnie czasami zaczynało denerwować w takich modach, że dodawane są nowe funkcjonalności które albo działają w połowie dobrze albo psują inne działające rzeczy i tak non stop z wersji na wersję. Ja rozumiem, że są to mody robione z dobrej woli i doceniam to, jednak mnie już to zmęczyło. Dlatego spróbuję RouterOS od Mikrotik. Nawet jeśli też ma