Aktywne Wpisy
hdeck +384
Historia z trgo tygodnia. Baba coś kombinowała przy wyjeżdżaniu suvem z miejsca parkingowego, tak nakombinowała, że uszkodziła chłopu stojącą prawidłowo beemkę. Co zrobiła baba? No oczywiście, że taktycznie spi******ła nie zostawiając notki. Przecież co się ma mąż denerwować czy krzyczeć. Zarysowanie, to się zrzuci na jakiegoś frajera i będzie spokój na chacie.
Otóż niekoniecznie, wracając do domu widziałem całe zajście, mało tego mam cześć akcji na kamerce sportowej. Panu w BMW zostawiłem
Otóż niekoniecznie, wracając do domu widziałem całe zajście, mało tego mam cześć akcji na kamerce sportowej. Panu w BMW zostawiłem
derVerlorene +276
Bo my Polacy lubimy wysokie ceny ( ͡º ͜ʖ͡º), jak za tanio to się nie opłaca, bo nie pokaże, że mnie stać.
#inflacja #gastrowarszawa #warszawa #jedzenie
#inflacja #gastrowarszawa #warszawa #jedzenie
Gifa wkleje w odpowiedzi do tego wpisu, i tak jest mało estetyczny, zbyt szybki i #!$%@?, ale nie chciało mi się starać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A oto kalendarium. Dotyczy tylko przegubowych Ikarusów 280, krótkie, pozbawione przeguba Ikarusy 260 jeździły w niektórych z tych miast(np. w Zawierciu) o kilka lat dłużej od przegubowców.
Za miasto w którym jeździly Ikarusy uznałem miejsce siedziby przedsiębiorstwa, które używało tych autobusów. Po niektórych z tych miast, zwłaszcza w konurbacji górnośląskiej jeździły też Ikarusy 280 z sąsiednich miast.
W niektórych miastach, za date "wycofania Ikarusów" uznałem bankructwo przedsiębiorstwa komunikacyjnego i jego likwidacje(Bytom i Czeladź)
Na dzień 30 października 2017 Ikarusy 280 nadal jeżdżą w Płocku, Częstochowie, Bielsku Białej i Kędzierzynie-Koźlu.
W pozostałych miastach wycofano je w następujących latach:
Poniższe zdjęcie z phototrans.pl
#komunikacjamiejska #ikarus #autobusyboners #ciekawostki #nostalgiabardzomocno