Aktywne Wpisy

Bartekgkw +843
K---a co jak co, ale autostrady i te wszystkie MOPy i zjazdy w #polska to jest klasa
Wchodzisz za darmo, czyściutko a wręcz pachnąco XD
Wychodzisz i nie boisz się, że mogłeś się zarazić jakimś syfilisem
Po kilku przejazdach samochodem przez Niemcy, Francję czy Włochy na prawdę docenia się Polskie autostrady i tą całą infrastrukturę.
Wchodzisz za darmo, czyściutko a wręcz pachnąco XD
Wychodzisz i nie boisz się, że mogłeś się zarazić jakimś syfilisem
Po kilku przejazdach samochodem przez Niemcy, Francję czy Włochy na prawdę docenia się Polskie autostrady i tą całą infrastrukturę.
źródło: image_picker_6767F5EC-D85F-4C90-90B1-61D97DC471A4-45287-0000111E3901E778
Pobierz
NaczelnyWoody +125
- Bądź posłem Łukaszem Litewką.
- Posłem przez duże P, który robił coś więcej działając charytatywnie i lokalnie a nie tylko klikając w guziki w sejmie i nagrywając tiktoki jak Memceny, Brauny, Kaczyńskie, Czarnki i inne patałachy.
- Wsiądź na rower.
- Zgiń.
Czy w tym kraju będzie można kiedykolwiek bezpiecznie wyjść na ulicę na spacer albo rower bez ryzyka zostania rozjechanym przez jakiegoś spaliniarza który prawko uzyskał z litości po 20 egzaminie praktycznym?
- Posłem przez duże P, który robił coś więcej działając charytatywnie i lokalnie a nie tylko klikając w guziki w sejmie i nagrywając tiktoki jak Memceny, Brauny, Kaczyńskie, Czarnki i inne patałachy.
- Wsiądź na rower.
- Zgiń.
Czy w tym kraju będzie można kiedykolwiek bezpiecznie wyjść na ulicę na spacer albo rower bez ryzyka zostania rozjechanym przez jakiegoś spaliniarza który prawko uzyskał z litości po 20 egzaminie praktycznym?

Jestem programistą #backend (głównie #java i #cplusplus), przez wiele lat próbowałem się przekonać do #frontend, jednak za każdym razem stwierdzałem, że to nie dla mnie, szybko mnie to nudziło, nie widziałem w tym tylu ciekawych wyzwań ile znajduję w backendzie, ale... postanowiłem dać im jeszcze jedną szansę ( ͡° ͜ʖ ͡°) i utknąłem już na prostej rzeczy... o ile w #backend projektach wiem, że do budowania itp. prawie zawsze będzie maven czy gradle, struktura projektu i drzewo katalogów podobne to tyle w tych wszystkich projektach frontowych to jakaś masakra jest.. jakieś gulpy, grunty, babele czy inne webpacki i na dodatek każdy projekt wygląda inaczej, za każdym razem struktura inna i teraz pytanie... Czy są jakieś dobre praktyki jak używać tych wszystkich "modnych" tooli, jak je konfigurować zgodnie ze sztuką czy mam się przyzwyczajać do takiej wolnej amerykanki? Tutoriale, które znajduję zawsze pomijają te istotne dla mnie szczegóły...
Ktoś? Coś?
Komentarz usunięty przez autora
@interface: po kilku latach kompletnego braku rozwoju zmienili nazwę jakiejś wersji rozwojowej na 1.0, żadne tam wyszła stabilna :) Tam się od chyba 3-4 lat nic nie dzieje. Co nie oznacza, że Grunt jest jakiś specjalnie zły - sam wolę SASS-y wypluwać z Grunt-sass, bo potrafi to zajmować np 1s, podczas gdy webpack to samo mi ogarnia przez
@interface: to już się rozłożył w grobie a nie dopiero co umarł.
@leoha: żeby się nie męczyć na początku z konfiguracja to masz gotowe boilerplate'y. create-react-app czy angular-starter
@PoteznyMagWody: zależy w której firmie i w którym projekcie. Do przeróżnych rzeczy i nie zawsze cpp obok javy.