Wpis z mikrobloga

@nomus: a pod który mam się podłączyć jeżeli chce rozdzielić sygnał, żeby sobie przydzielić więcej % neta? nie nam się na tym. Na ten startowy modem od nich czy pod router do którego jest podłączony
@Janek_Szyderca: po zalogowaniu na stronke vectry i spisaniu jakiegos tam cm mac pokazuje takie informacje Typ szyfrowania transmisji bezprzewodowej wpa / Tryb pracy urządzenia bridge / Kanał transmisji bezprzewodowej AUTO (od 1 do 12 do wyboru) / Nazwa sieci bezprzewodowej (SSID) jakaś tam i Hasło dostępu do sieci bezprzewodowej
jakieś tam
@Janek_Szyderca: technicolor model epc3928s od vectry. A którego routera zrobić reset i jak go wykonać? klikałem już pare razy reset na czarnym routerze(od vectry) i nic się nie działo, zazwyczaj w nerwach ze internet zamulał. I jakie mogą być konsekwencje zresetowania routera? bo przez 2 dni nikt mi tego nie naprawi do poniedziałku będę bez internetu xd
@Mori33: musisz zresetowac tplinka. z tylu powinien byc malo widoczny czarny guzik ktory wcisniesz igla/spinką. wtedy tplink wroci do ustawien fabrycznych. Jak podlączali ci router z vectry to oni go "łączyli" z tplinkiem czy sam to zrobiłeś?
@Mori33: tez mam vectre ale sam router od nich nie podlaczałem nigdy drugiego urządzenia, więc trochę na ślepo ci radzę xd. Moze oni zmienili te haslo ? Jesli cos sie stanie teraz z tplinkiem to podlaczysz się bezpośrednio pod router vectry jeśli masz hasło.
@Janek_Szyderca: mam podłączony zwykły kabel od neta do routera tp linka, może po resecie wystarczy tylko podłączyć ten kabel XD? czy myslisz ze oni jakos magicznie w komputerze łączyli router z tym drugim? gdyby cos zmieniali napisali by chyba na kartce z umową no nie? bo wszystko inne do logowania na ich stronie zostalo zapisane dlugopisem. Aktualnie mam taki adapter ktory podlaczam do kompa i z niego ciagne neta, ale jak
@Janek_Szyderca: a hasło do ich routera jest takie samo jak do tp linka, przynajmniej jak zmieniałem dla beki z jednego an drugi działało, chociaż na kartce i na ich stronie jest zapisane inne hasło to działało też to do tp linka