Wpis z mikrobloga

#piwowarstwo

No i czwarta warka i pierwszy stout. Leżakował 3 tygodnie. W zapachu z butelki czuć trochę alkohole wyższe (wszystkie dotychczasowe piwa moje miały tę przypadłość ze względu na za wysoką temperaturę), ale smak kawowo-czekoladowy powala. Fanem nie jestem, ale śmiało mogę częstować i się nie wstydzić. 17 BLG przefermentowało do 5. Słody palone i jęczmień palony wrzucałem na 10 minut przed mash-outem. Poczekam jeszcze miesiąc i zobaczymy jak smak ewoluował
f.....s - #piwowarstwo

No i czwarta warka i pierwszy stout. Leżakował 3 tygodnie. ...

źródło: comment_8t4DrlBFcFGdbEJnb08QgYfiH5Fim2B6.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@fenis: @fenis: Ostatnio robiąc stouta wrzuciłem ciemne słody na 20 min przed końcem zacierania i po fermentacji nic z nich prawie nie czuć. Pewnie za mało ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz