Wpis z mikrobloga

Mirabelki, co polecacie na suche końcówki włosów? Dosyć mocno zniszczyły mi się podczas rozjaśniania. Jak jeszcze na długości są w miarę ok, tak końce to jakaś katastrofa :(
Może polecicie też jakieś sprawdzone szampony i odżywki do włosów rozjaśnianych żeby były takie mięciutkie a nie sztywne i żeby po rozczesaniu każdy włos nie stał w inną stronę :(
#mirabelkopomusz #wlosy
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dysia: jedna łyżka oleju kokosowego i miodu. Trochę podgrzej, nałóż na same końcówki, owiń ręcznikiem i trzymaj pół godziny albo nałóż na cała noc. Mi odbudowała ta maska końcówki po wielokrotnym rozjaśnieniu to może i Tobie pomoże ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@dysia: Polecam zabezpieczanie końcówek jedwabiem CHI lub Termoochroną Mariona. Ale jeśli są bardzo zniszczone, to pozostaje ścięcie i dbanie o nowe. :(
  • Odpowiedz
Ja mam olejek arganowy, który staram się wcierac na ok godzinę, dwie przed kąpielą. Mam przetluszczajace się włosy, które nie radzą sobie z jebwabiem. Bardzo polecam balsam biovax - mam po nim włosy jak po scieciu (ʘʘ) nie wiem, jakie masz włosy, ale rozważ, czy nie lepiej je pociąć i zacząć pielęgnować, wtedy dłużej zachowasz zdrowe końce.
  • Odpowiedz