Wpis z mikrobloga

Drogie mikroulańce, zima idzie powoli ,wiec powoli czas na mase - jaki % B/WW/T na masie dla endo zarzucic? Licze sobie 3200 kcal dziennie , przy wzroscie 180 cm i 77 kg wagi.
200g białka dziennie troche mnie przeraża przy założeniu, ze 25% mojej diety by sie z niego skladalo.

#mikrokoksy
  • 5
@pejczi: 3200 na 77 kg? trochę dużo mi się wydaje, zalejesz się jak świnia
na szybko licząc to musisz jeść 77 * 24 * 1,3 * 1,15 (1,3 wsp. aktywnosci i 15% dokładki, to jest na wyrost i tak) to masz ~ 2650 - zwiększaj raczej stopniowo
dobre tłuszcze wrzuć, generalnie tłuszczowo-białkowo, jeśli chodzi o % to raczej kwestia tego jak będziesz sie czuć, bo możesz sobie założyć cuda, ale organizm
@bohun89: 20%W brzmi raczej jak redukcja, poza tym przy moim trybie zycia (scisly kierunek na studiach ) potrzebuje miec dobrze odzywiony mozg, wiec srednio z takim obcinaniem WW.

Zalozylem, ze bedzie to 3200 kcal - wczesniej jak mocniej cwiczylem, to przy 3000 kcal i podobnej wadze redukowalem xD
No i trzymam sie zasady, ze aby masowac , to dodaje te 200-300 kcal i tyle.

Sprobuje poki co od tych 2650 i
Pobierz pejczi - @bohun89: 20%W brzmi raczej jak redukcja, poza tym przy moim trybie zycia (s...
źródło: comment_G6Umat9UWGE3NrFC5yFNY6CtoPhmn4hD.jpg
@pejczi no to jest jak wspominałem- bardzo indywidualne, ile osób tyle opinii i metod:/ musisz raczej sam kombinować pod swój organizm. Może coś ponebalem we wzorze, bo mi chyba mniej nawet wychodzi niż to co wkleiłes? Dziwne:p jedz smalec i olej kokosowy:D kurczak ryż i kreatyna zrobi z Ciebie...:D
Mnie na wysokich tłuszczach boli wątroba w #!$%@?, a węgle to zalewają okropnie...