Wpis z mikrobloga

A więc mirki. Ktoś wie gdzie znajdę jakieś restrykcje, jakich przestrzegało generals motors podczas projektowania #baojun e100? Zastanawiam się nad kupnem. Najwyżej kupię następcę, a znając chińczyków będzie to e200 i wyjdzie za pół roku xdd Jakie mogę napotkać kłopoty związane z rejestracją tegoż auta? Czy ktoś kiedyś kupował coś z #chin Jak się sprawy z tym związane mają? Wiem, że Chiny dokładają do auta, dzięki czemu kosztuje 5300$. Muszę kupić od chińczyka, czyli po Pl się z nim dogadać? Ma ktoś znajomego w chinach który chciałby pójść na taki układ? Co sądzicie? #tesla #motoryzacja #chiny #auto #pierwsze4kola

Kilka faktów o aucie:
motor 29kW, 110Nm
zasięg 155km
czas ładowania z gniazda 220V 8h (o qc żadnego info nie znalazłem, nie wiem, czy obsługuje!!!)
tablet 7"
vmax 100km/h
0-100 w 6s
abs, esp, czujniki, wifi

Moje spostrzeżenia:
-auto od GM
-dobre rozmieszczenie przycisków, nie to co tesla (2manetki+2przyciski...)
-minimalizm+prostota+użyteczność
-przestronne wnętrze, wnioskując po renderach...
-nie wiem czy auto zostało zaprojektowane zgodnie z eu normami dot. bezpieczeństwa, pewnie nie
-nic nie wiem o qc
-nic nie wiem o odzyskiwaniu energii podczas hamowania, szczerze wątpię!!!
-trud sprowadzenia auta, ponieważ bez dotacji kosztuje 14k$? Więc trzeba kombinować aby ich państwo dołożyło, lub szukać dotacji gdzie indziej
-nie podoba mi się strefa zgniotu. Moim zdaniem ośka/koła powinny wchodzić pod spód podczas zderzenia czołowego. Zbyt mało energii jest wytracanej linkdocrash_testow
filmik z krótkim opisem

autorski tag, gdzie bd informował o postępach: #e100
Thexil - A więc mirki. Ktoś wie gdzie znajdę jakieś restrykcje, jakich przestrzegało ...

źródło: comment_cBW9jJiDhJaJAis78fTtI7FMamkLE9d5.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz