Wpis z mikrobloga

Witajcie mirki i mirabelki z #frontend i #webdev. Potrzebuję porady - jak się uczyć #javascript #js? Oglądałem Zelenta, Kodu.je;
Znam jakieś tam podstawy - querySelector, getElementById, w szkole robiłem choinki forem i do.while, znam zasady działania podstawowych funkcji z c++, ale myślę raczej o poważnym poziomie (interesuje mnie później React).

Jako, że mam ograniczony dostep do PC (więc nie mogę 24/7 pisać przez najbliższy czas), może jakieś książki z Hellionu? Ale nie wiem jakie, w frontendzie trochę siedzę, HTML CSS ogarniam, w PHP swoje też się bawiłem (pisałem proste portale rekreacyjnie, ale PHP to nie to, co chcę robić), więc wiedzy nie mam takiej typowo zerowej o frontendzie.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arkatch: dużo ludzi z branży odradza w3s. Z pisaniem kodu to właśnie jakoś tak... Muszę mieć cel, pokazaną drogę. Próbowałem jakieś skrypty sobie wymyślić, ale albo nie wiem jak je ugryźć, albo bezmózgowo biorę rozwiązania z netu
  • Odpowiedz
@pomarancza_: you don't know js jest w papierze no ale to samo albo i aktualniejsze jest na githubie. Ogólnie ja nie przepadam za piapierem bo zanim coś w polsce wydadzą to jest kilkanaście aktualniejszych źródeł w internecie
  • Odpowiedz