Aktywne Wpisy
Salido +1264
Minął 0 (z 73) dzień wakacji.
To już 6. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2023:
- W 393 wypadkach zginęły w sumie 432 osoby.
- 20.972 zatrzymanych
To już 6. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2023:
- W 393 wypadkach zginęły w sumie 432 osoby.
- 20.972 zatrzymanych
MokebeSenegal1488 +315
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
To nie tylko mój problem, że posiadając eken H9 i H9R były one dla mnie bardzo problematyczne,o czym zresztą można przeczytać m.in w moich komentarzach do wcześniejszych publikacji o kamerach sportowych (linki na samym dole).
Grupy na facebooku związane z kamerami eken H9/H8, odwiedza codziennie mnóstwo osób z podobnymi problemami.
Przedstawiam promocje na dwie kamery EKEN (jedna to preorder).
Ze względu na brak kodów obniżających dla EKEN H9/H9R przedstawiam przy okazji rosnące w silę "kopie" EKEN z iMars:
EKEN H8 PRO Sony IMX078 Ambarella A12S75 podwójny ekran, w zestawie z pilotem
z kodem: eken20%3 ewentualnie: c7b421 przesyłka PDM z CN: 95.99$ + 1$
najniższa znana mi cena: 79.99$
KLIK w LINK BG
Recenzja od elproducente: http://elproducente.com/eken-h8-pro-h8-plus-real-4k-review-manual/
Krótka polska recenzja: https://www.youtube.com/watch?v=yyINEAiPOoU
EKEN H6s PREORDER Sony IMX078 Ambarella A12 EIS (elektroniczna stabilizacja), pilot, podwójny ekran.
z kodem: eken20%3 przesyłka PDM z CN: 87.20$ + 2.92$
KLIK w LINK BG
Na stronie producenta opis niezbyt szczegółowy: https://www.eken.com/H6s
Komentarz:
Wszystko wskazuje na to, że H6s to dodanie stabilizacji do H8 pro.
Co mają lepszego te kamerki od znanych i lubianych H9? inny sensor i chipset - a to klucz do sukcesu w tej półce. Tylko skąd ta cena? w tej chwili na promocjach, które zamieściłem we wcześniejszych wpisach za 80-90$ kupisz hawkeye firefly 7s/8s, thieye T5e, gitupa git2.
Czy warto wydawać ci kasę tutaj na coś słabszego, ale z ciekawym designem (podwójny ekran)? Płacić za "markę"? - nie, nie warto.
Jedziemy dalej:
iMars H9+ wersja z pilotem ("auto record carmode" - załącza nagrywanie przy podłączeniu do kamerki zasilania)
Sunplus 6350
Sensor GC4603
z kodem c7b421 cena: 36.79$
KLIK w LINK BG
iMars H9 (parametrami dokładnie eken H9)
Sunplus SPCA6350
Sensor OV4689
z kodem c7b421 cena: 35.19$
KLIK w LINK BG
iMars W9S+ ("auto record carmode" - załącza nagrywanie przy podłączeniu do kamerki zasilania), kąt zmniejszony do 155 st. (w stosunku do 170 st. w H9/H9+)
Sunplus SPCA6330
Sensor GC4603
z kodem c7b421 cena: 34.39$
KLIK w LINK BG
Komentarz
Eken H9 w zakończonej promocji (ale podejrzewam, że za niedługo pojawi się ona z powrotem) to koszt: 31.99$, Eken H9R: 37.99$ (tu może być gorzej z powrotem promocji).
Dlaczego podałem ceny Ekenów powyżej? Bo zakup "klonów ekena" trzeba uzależnić całkowicie od ceny. Kupić tą firmę, która jest tańsza.
Chyba, że dla kogoś priorytetem jest używanie kamerki jako rejestrator samochodowy, to lepiej wziąć iMars z "auto record carmode", bo w Ekenie tego nie uświadczysz.
Co do sensorów, ładne porównanie GC4603 vs OV4689.
Sensory omniavision (OV4689) są używane w wielu kamerach, także samochodowych. Kluczem jest ich współpraca z chipsetem.
Z innymi chipsetami niż te używane przez iMars i Eken mają lepsze osiągi (najlepszy przykład VIOFO A119).
Maksymalnie co można wydusić z tych kamerek to 1080p z 60fps co nie wygląda źle (czasami trzeba pokombinować z ekspozycją, bo kolorystyka wydaje się być mocno pastelowa wg. mnie).
W moim przypadku uwierał mi w kamerce ekena brak stabilizacji - natomiast żeby mieć elektroniczną stabilizację musisz zapłacić raz tyle - czy warto?
Zależy do czego używasz tej kamery, w przypadku dynamicznych sportów - rower/bieganie/narciarstwo - warto.
Promocje na zakończenie września na BG zwróćcie uwagę na podane z boku kody promocyjne
To jaka jest konkluzja tego wpisu?
Chyba zgodzicie się ze mną, że nie przygotowywałem tego wpisu, żeby kogoś nagabywać na zakup z moich reflinków itd.
Konkluzja jest taka
Czytajcie i sprawdzajcie co jest na promocji. Różnych, różniastych klonów, podrób kamer sportowych jest multum.
Nie warto wabić się na pseudo wyprzedaż!
Jjak np. GB kamera F60 za 25.99$ tylko dzisiaj o jednej wybranej godzinie z kodem: #!$%@?....,a wcześniej była przez 2 tygodnie w tej samej bez kodu SPRAWDŹ LINK)
Wywołujcie do tablicy ludzi, którzy karmią wykop reflinkami z GB i BG, niech informują was jaka była najniższa cena.
Sprawdzajcie filmik porównujące na youtube - nawet jeżeli youtube zezre wam jakość!
Porównywać będziesz wtedy kamerkę do kamerki w gównianej jakości - ale zawsze to jest porównanie!
No i dzielcie się w komentarzach doświadczeniami. Nawet jak się macie poprztykać, albo zakręcić tak jak ja :)
Pozdrawiam:)
Zachęcam też do zaglądnięcia do mojego tematu z akcesoriami do kamer sportowych:
KLIK
Oraz z pozostałymi kamerami sportowymi, najciękawiej jest w komentarzach! :
Gitup Git2
Kamery stabilizacja
Kamery budżetowe
#kamerasamochodowa #kamerasportowa #itemyzchin #kamery #gearbest #banggood #kodyrabatowe #promocje #promocja #okazje #kupony #gitup #git2 #thieye #hawkeye #eken #xiaomi #sjcam #toshiba #mgcool #imars
bez ref:
Przecież każdy to sobie w postprodukcji wystabilizuje. Od biedy filtr jutuba nawet.
Za $90 zamiast pchać się w Ekena z eis nie lepiej szukac czegoś z ois np wspomniany gitup2?
Tak czy inaczej, za 90 dolarów prawdopodobnie warto zaryzykować. H8 Pro absolutnie nie - no, chyba, że komuś potrzebna duża ilość akcesoriów od razu ;)
@Zombo: mozesz rozwinac? eis to stabilizacja programowo i nie bardzo rozumiem jak program do obrobki wideo za kilka tysiecy zlotych moze byc gorszy od stabilizacji w jakims chipsecie za 20 dolarow?