próbowałem naprawić dzisiaj spłuczkę. Mam popsuty zawór pławnikowy napełniający boczny (xD) - pomimo osiągnięcia w komorze odpowiedniego ustawionego poziomu wody - zawór nadal przepuszcza wodę do tego stopnia że przelewa się przez zawór spustowy i leci nadmiar wody w kibel i tak bez końca XD
Kupiłem więc w celu wymiany nowy zawór pływakowy. Rozpakowuję, przystępuję do montażu, ustawiam pływak na odpowiedni poziom (z początku dosyć niski by wody nie nalewało za dużo) - i co? I chujów sto, nowa część też jebnięta i przepuszcza wodę xD k---a będę kupował chyba codziennie nową część, testował i wymieniał aż trafię na dobry egzemplarz. Takie mam wrażenie.
@jaceks653: nie, uszczelka jest spoko. Zawór puszcza wodę cały czas, nie odcina wody i przez to lustro wody sięga nad mechanizm spustowy, co powoduje iż zlewa się ona przez taką dziurkę co jest u jego górnej części, nie chce mi się foty robić.
część na pewno pasuje do spłuczki ? wyregulowałeś pływak ?
@luckystrike1979: no pewno. Część odpowiednia, zawór też dobry 3/8 taki jak
@Igrekpl: no to trafiłem na ten 1%, bo różnie próbowałem już i c--j, nic nie idzie woda nie przestaje przez niego lecieć. Jutro będę z tym się bawił, nie chce mi się już ( ͡°͜ʖ͡°)
Kupiłem więc w celu wymiany nowy zawór pływakowy. Rozpakowuję, przystępuję do montażu, ustawiam pływak na odpowiedni poziom (z początku dosyć niski by wody nie nalewało za dużo) - i co? I chujów sto, nowa część też jebnięta i przepuszcza wodę xD k---a będę kupował chyba codziennie nową część, testował i wymieniał aż trafię na dobry egzemplarz. Takie mam wrażenie.
tyle przegrać.
#hydraulika #kibel #diy #sedes #spluczka #zrobtosam #lazienka #przegryw #oswiadczenie #najgorzej #technika #technikasanitarna #wacik
@luckystrike1979: no pewno. Część odpowiednia, zawór też dobry 3/8 taki jak