Wpis z mikrobloga

Jaka jest różnica pomiędzy PS4 a PS4 pro ?
Bo z tego co rozumiem to te pro jest mozcniesze i gierki lepiej chodzą duża jest różnica ?
#ps4
  • 19
@LinQ: @boss69: oczywiście, że warto brać PRO nawet jak masz TV FullHD bo dopiero na niej niektóre gry działają w pełnym Full HD zamiast w 720p/800p jak na zwykłym modelu.

Gry są ładniejsze, płynniejsze, działają lepiej no i nowe produkcje zazwyczaj działają w 60 klatkach zamiast w 24 jak na zwykłym modelu a to już jest ogromna różnica.

Ps4 Pro jest dwa i pół raza mocniejsze od zwykłej wersji. Ma
@RzecznikWykopu sorki ale kisne z takich wywodów xD mam nadzieję że są to teksty sponsorowane. Dopiero co skończyłem grać w Horizona, czyli nota bene grę zrobioną stricte pod pro, grałem na cuh 1116a i jakoś nie zauważyłem problemów z działaniem gry która wyciska z konsoli siódme poty. Także moje zdanie dla @LinQ jest takie, masz tv 4k faktycznie warto wziąć pro, nie masz to szkoda pieniędzy. Odnośnie przyszłości się nie wypowiem bo
Horizona, czyli nota bene grę zrobioną stricte pod pro

@avers91: nie

mam nadzieję że są to teksty sponsorowane

@avers91: tak było

masz tv 4k faktycznie warto wziąć pro

@avers91: Tylko garstka gier chodzi w 4K, za to wiele gier działa na PRO dopiero w pełnym FullHD i 60 klatkach zamiast w 720p/800p i 24 z dropami do 18 jak na zwykłej wersji.

jakoś nie zauważyłem problemów z działaniem gry
@LinQ Polecam wejść na YouTube i znaleźć kanał "DigitalFoundry". Mają najlepsze porównania między zwykłym ps4, a pro. Obejrzyj kilka filmików i sam zadecyduj, czy warto brać wersję pro.
@RzecznikWykopu: co on jest, gimper? ( ͡° ͜ʖ ͡°) po prostu stwierdzam fakt, ze mało komu to niezbędne, albo na tyle potrzebne, żeby było przeważające przy wyborze :p tak czy inaczej gadanie ze w będzie grał na zwykłej starej wersji w 16-24 niestabilnych ramkach w 720p to spora przesada.
po prostu stwierdzam fakt, ze mało komu to niezbędne, albo na tyle potrzebne

@Shashek: Nie tobie stwierdzać co kto robi i co komu potrzebne. Mi na przykład bardzo się przydaje nagrywanie rozgrywki w 1080p na pro zamiast w nędznych 720p

gadanie ze w będzie grał na zwykłej starej wersji w 16-24 niestabilnych ramkach

@Shashek: jak będzie chciał pograć w na przykład takiego Wiedźmina 3 na zwykłej wersji to nie będzie
@RzecznikWykopu: ale w większości gier spadków brak, albo są nieodczuwalne. Kwestia tego na ile komuś opłaca się dokładać z tych dajmy na to 8-9 stówek do 13-14 żeby mieć kilka detali więcej.

No ale no offence, swoją droga co robisz z tym wideo, masz jakiś kanał, czy coś? :D
ale w większości gier spadków brak

@Shashek: Raczej odwrotnie. Na przykład w takie Just Cause 3 z plusa posiadacze zwykłych modeli ostro się męczą, bo potrafi tak ciąć że grać się nie da.

płaca się dokładać z tych dajmy na to 8-9 stówek do 13-14 żeby mieć kilka detali więcej.

@Shashek: Opłaca się dopłacać 3-4 stówki, żeby mieć w nowych grach 60 klatek zamiast 24, lepsza grafikę i detale, płynniejszą