Wpis z mikrobloga

@Tuff:
@Colin13: przy zakupie trzeba wybrac klub wedkarski, tutaj jest moje pytanie, czy ma znaczenie ktory wybiore? Chce lowic w okolicach gdzie mieszkam lecz najblizsze zwiazki sa w okolicznych miastach i nie wiem jakimi wodami sie opiekuja. Czy zwyklym VisPasem moge lowic w zasadzie na kazdej wodzie nie zaleznie od klubu wedkarskiego?
@Tuff: z tego co tam pisza to wody naleza do federacji ale o zwiazkach nie ma nic mowy, moze zapytam w sklepie wedkarskim, sprzedawca powienien wybrac odpowiedni zwiazek z tego co slyszalem
@baNicja: ok, wyczytałem w końcu ;-) z vispasem możesz łowić w Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. Są jednak kluby które mają wody tylko dla swoich członków i tam potrzeba osobne pozwolenie. W apce visplanner masz podobno listę wód. Federacje chyba mają osobne reguły połowu ale vispas będzie ważny wszędzie.
@Tuff: appke visplanner juz mam, czyli wyglada na to ze wystarczy sie zapisac do najblizszego zwiazki a lowic mozna w calej Holandii po za wodami innych zwiazkow? Dobrze zrozumialem? :)
@baNicja: tak, apka Ci pokaże gdzie możesz łowić a tak czy inaczej musisz mieć przy sobie vidpas i mapę wód gdzie można łowić (apka też się liczy)