Wpis z mikrobloga

Idę na wesele dobrego kolegi z pracy, nawet w sumie bardzo dobrego. Kwestia tego ile dać do koperty. Kasy na prezent? Kolejna sprawa, państwo młodzi zamiast kwiatów życzą sobie jakieś wino lub ewentualnie whisky, ogólnie butelkę alkoholu i o ile z whisky nie miał bym kłopotu o tyle z winem zupełnie nie mam rozeznania, ktoś zna jakieś godne polecenia wino, pytam bo z win znam tylko Amarene i jakieś Carlo Rossi xD ale chyba szukam czegoś lepszego.
#pijzwykopem #wesele
  • 12
  • Odpowiedz
  • 0
@dzieju41: @Yooshi: nie idę sam ale z osoba towarzyszącą, w sumie koleżanką, wiec i tak na mojej tylko głowie jest kwestia prezentu.
@HenryMorgan: ok, dzięki, ewentualnie jeszcze zobaczę czy w okolicy w winnicach mają jakieś w miarę wina lokalne, w okolicy jest tego dostatek ( Zielona Góra Here ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
  • Odpowiedz
@tabarok: 400zl za 2osoby to bieda. Może 4lata temu 400bylo ok.teraz 500za2os to minimum. Młodzi płacą za miejsce przy stole min 220zl/os. Pomysł tak. Ile wydajesz na siebie gdy idziesz na imprezę na miasto?150zl w sobotę to minimum. A tu masz jedzie nie plus alko bez ograniczeń całą noc.
  • Odpowiedz
@2plus1: a winem się nie przejmuj . 25zl cokolwiek półsłodkie go będzie ok. Młodzi proszą o wino bo tradycyjnie kupuje się kwiaty które usychają i nie ma co z nimi zrobić.pozDro
  • Odpowiedz
@tabarok: 500 za dwie osoby to tak ze ok., jak opisala @2plus1.
Jak Cie stać i lubisz - dej wiecej.
Co do win - ja się nie znam, alkoholu nie pije i zawsze biorę po prostu najładniejsza butelke :p jeśli nie znasz gustu młodych, to nawet jak kupisz jakies za kilka stow możesz nie trafić, a oni wyleja je do zlewu.
  • Odpowiedz
@tabarok: Jestem tydzien po weselu i norma to 500-600zl za pare lub pare z dzieckiem, koperty 400 za pare byly 3-4, ale byly jeszcze gorsze 300za dwie osoby i 500zl za 3os dorosle i dziecko
  • Odpowiedz
@tabarok: A co do alkoholi to 95% to wino, bylo tez kilka butelek lepszej wodki (limitowana edycja, fajnie oklejona) oraz 1 piwo, ale piwo dostalismy jako komplet do wodki i wina (3 butelki w jednej torebce)
  • Odpowiedz