Wpis z mikrobloga

@Tomm16: Ja rozumiem, że Dagon był OP, ale Eredin? Taki uniwersalny foch na pogodę?

@soltysek: A mulligan (po części też nowy reveal i discard, ale tutaj przynajmniej trzeba cokolwiek wcześniej zagrać) dały coś czego dotąd nie było - brązowe karty mające od ręki 10+ siły. Często wyraźnie powyżej 10. Ciekawe jak to wpłynie na rozgrywkę, ale trochę odbiera sens takim wiedźmom, czy wiedźminom, dotąd brązy mogły osiągnąć podobną siłę, ale
@harnas_sv: Czym grasz? Też mulliganem? Czego bym nie wziął, wciąż mam nieodparte wrażenie, że ja kombinuję, liczę, a mój przeciwnik układa pasjansa. Mulligan jest mocny i to bardzo. Póki co najwięcej z nimi wygrywałem... mulliganem XD Ale takim bardziej greedy skonstruowanym pod mirrory.
@Tomm16: OK, możesz nie lubić, ale argument to jest średni. Wydaje się, że mulligan jest po prostu mocny, Eredin taki sobie, mróz może denerwować (choć IMHO daleko mu do upierdliwości 9 Trzęsień Ziemi, które zabijają własnego Najemnika i tworzą Żywiołaka Ziemi... WTF?!), ale radziłbym po prostu przyzwyczaić się do tego, że pogoda - i tak osłabiona - jest częścią Gwinta.
@Tomm16: @Jan_K: pogoda dostała w tym patchu dość dużego nerfa, zauważyliście, że bardzo dużo jednostek już nie jest przypisanych do konkretnej 'linii'? Ja np grając ostatnio Nilfgaardem przeciwko Eredinowi zdołałem w dość długiej rundzie (około 10 tur) wyłożyć prawie wszystkie jednostki poza 1 w środkowej linii i gość pomimo, że obładowany mrozem mógł zadawać mi tylko 2 obrażenia na turę
@vardum97: Fakt, najłatwiej jest chyba z mrozem w mirrorach Eredinów, bo tam są jednostki przypisane do dwóch różnych rzędów. Tak to nawet KP, choć mają istotne jednostki zblokowane, to mogą się ustawić na oblężniczym. Dlatego zresztą z kolei popularne jest Gradobicie.