Wpis z mikrobloga

@OrangeEkspert Ja mogę zrozumieć że dostanę lejek przy jednorazowym pobraniu 40-50GB danych ale żeby dostać lejek za pobranie w dwóch częściach niecałych 15 GB. Dostało mi się już 4 raz w tym miesiącu lejkiem z czego dziś dostałem akurat tym najlżejszym czyli do 15 Mb/s ale zaczyna to irytować. Operatora zmienić nie mogę bo wszyscy omijają moją ulicę jakby skażona była czy co. Pierwsze 2 lata były miodzio ale po przedłużeniu nie nazwałbym tego komfortowym użytkowaniem.
Macie może jakąś magiczną radę?

#orange #internet
  • 7
@fetishistish za mocne obciążenie nadajnika. Każda sieć coś takiego ma. Nie ma wskazanego ograniczenia ilościowego. Po prostu mocno obciążysz nadajnik, system może nałożyć lejek techniczny do 5/10 lub 15 Mbps.
@fetishistish: Lejek dotyczy wszystkich klientów indywidualnych, biznesowych i Nju Mobile. Dostałem już 4 w tym miesiącu z czego 2 po pobraniu około 40 - 50 GB a jeden za pobranie wczoraj ledwo 15 GB. Zasada na temat lejków nie obowiązywała mnie do 25 Lipca tego roku ponieważ ona wchodziła dopiero do umów po 13 Listopada 2015 roku
@RexRX: Przykro nam, że doszło do sytuacji, która wzbudziła Twoje niezadowolenie. Lejek zakładany jest w chwili, kiedy wykorzystasz pełny pakiet danych. Zasięg może ulegać zmianie w zależności od obciążenia stacji nadawczej, siły odbieranego sygnału, maksymalnych prędkości obsługiwanych przez terminale, warunków atmosferycznych. Ze względu na możliwości, jakie posiadamy, a także techniczne parametry działania transmisji danych w sieci GSM nie ma gwarancji zapewnienia takiego samego działania przy każdym połączeniu i w każdej lokalizacji.
@OrangeEkspert: Naprawdę szybko odpowiedzieliście ale profil Orange na facebooku mi powiedział zupełnie co innego co jest zgodne z prawdą a nie to co piszecie. Dziwne że mam pakiet 500 GB a lejki potrafią mi wskakiwać prawie codziennie jeśli pobiorę chociaż 10 GB