Wpis z mikrobloga

#banggood #oneplus #tracking

taki c--j ( ͡° ʖ̯ ͡°)
dostałem list z celnego i skan etykiety, popytałem tu i tam, i okazuje się że VAT naliczony dlatego, że na skanie wyszło że przedmiot ma kształt telefonu, a na etykiecie widnieje "Media Player" za $15. Podobno gdyby było napisane że to cellphone i kwota do 150$ to nie dosrali by się do paczki...
mail poszedł (,)
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dridex: strasznych głupot ci ktoś naopowiadał, poprostu padło na ciebie i gdy przesyłka wpadła im w rączki to nie ważne co by tam było i tak wzięliby papierki od ciebie
  • Odpowiedz
@sylwek2k: @Andczej: mam osobę która pracuje na WER Warszawa, więc niestety, ale nie sądze że macie racje.
Poza tym w WER zaszły zmiany na stanowiskach kierowniczych, i celnicy mają teraz duży nacisk kłaść na częstsze sprawdzanie przesyłek, nawet jeśli skan nie wykaże nic ciekawego. W razie braku mocy - odesłać do innego WER
  • Odpowiedz
mam osobę która pracuje na WER Warszawa, więc niestety, ale nie sądze że macie racje.

@dridex:

ach och ech... a niby czym rozni sie media player od komorki na zdjeciu rentgenowskim? No
  • Odpowiedz
@dridex: Wytłumacz jaki sens miałoby ignorowanie paczek opisanych jako telefon z kwotą rzędu 100-150$, a doczepianie się do źle opisanych telefonów o tej samej wartości? Przecież większość telefonów z Chin ma wartość tego rzędu, więc nie rozumiem dlaczego mieliby brać pod uwagę tylko te bez właściwego opisu, a nie brać podatku od tych, które na 100% powinny mu podlegać.
  • Odpowiedz
@ms93: to jest otagowane #oneplus dlatego zakładam, iż autora boli 23% VATu z około 500$ /które teraz musi w dokumentach wysłać/ zamiast 23% z około 150$ /które w teorii mogliby naliczyć z deklaracji/ ;-)
  • Odpowiedz