Wpis z mikrobloga

Cześć Mireczki, od niedawna jestem pełnoletni i postanowiłem założyć swoje pierwsze konto w banku. Macie jakieś wskazówki czym się kierować przy wyborze, albo który wy polecacie. Po przeczytaniu kilku artykułów, recenzji i sprawdzeniu aktualnych rankingów najbardziej korzystnym rozwiązaniem według mnie jest #nestbank oraz #mbank. Jakie wy macie doświadczenie z tymi instytucjami?
#bank #banki #pieniedze #bankowosc
  • 14
  • Odpowiedz
@DavS: Zainteresuj się ofertą Konta 360 Student w Millennium - naszym zdaniem bezapelacyjny lider dla osób poniżej 26. roku życia. Obecnie trwa (do końca miesiąca) promocja na to konto - można łatwo zgarnąć 150 zł ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeżeli potrzebujesz więcej informacji pisz!
  • Odpowiedz
@DavS: jedyny bank ktory ma aktualnie prowadzenie wszystkiego za 0 to
nest bank, polecam bank nowy apka mobilna jest git i nie ma kolejek emerytow ktorym sie nudzi w domu i bardzo chca wyplacic 10 zlotych bo bankomat ich przerasta
  • Odpowiedz
  • 0
@DavS akurat od kilku lat mam konto w Alior banku, mam tam w sumie też kredyt, ale warunki kilka razy uległy zmianie.
  • Odpowiedz
@DavS: konto idealne w idea, darmowe prowadzenie, wypłaty, przelewy itd. miałam w nest banku i ciągle przerwy techniczne, problemy z logowaniem i płaceniem.
  • Odpowiedz
@DavS: Cyferki i rankingi to nie wszystko. To, że Nest Bank jest za 0 zł nie świadczy o tym że to konto idealne bo tak nie jest - oferuje słabą funkcjonalność, brak przelewów pay-by-link a i sporo z nim było dotychczas problemów (częste przerwy w działaniu itp.) W Millennium zaś masz kompromis funkcjonalność/koszty/działanie. Za jedną płatność kartą też masz wszystko za darmo z bankomatami na całym świecie. Mają bardzo udaną i
  • Odpowiedz
@ZarabiajnaBankach: W Millenium trzeba wpłacić 1000zł miesięcznie oraz dokonać jednej transakcji na miesiąc i wtedy jest wszystko za darmo. Nie chce mieć żadnych zobowiązań i mieć z tyłu głowy, ze muszę sobie przelać pieniądze oraz dokonać jakiejść transakcji. Dobrze to zrozumiałem? Z tego co wiem nestbank też pracuje nad PBL.
  • Odpowiedz
@DavS: nest bank jest spoko, jest w 100% darmowy, ale nie wspiera payu, przelewów24 i tym podobnych serwisów. Nie ma też na razie wsparcia dla blika, chociaż zostało zapowiedziane.
  • Odpowiedz
jedyny bank ktory ma aktualnie prowadzenie wszystkiego za 0 to nest bank

@Sweet_acc_pr0sa: Wszystkiego za 0 może Nest Bank nie ma, ale podstawowe usługi, których oczekuje przeciętny klient, rzeczywiście ma darmowe. Nie jest jednak w tym aspekcie jedyny, bo jest jeszcze Idea Bank z Kontem Idealnym: http://krainakorzysci.blogspot.com/2016/11/ideabank-konto-idealne.html

Nest Bank (...) brak przelewów pay-by-link

@ZarabiajnaBankach: Nie do końca. Jest już obecny w Przelewy24.

nest bank jest spoko (...) ale nie wspiera
  • Odpowiedz
W Millenium trzeba wpłacić 1000zł miesięcznie oraz dokonać jednej transakcji na miesiąc i wtedy jest wszystko za darmo. Nie chce mieć żadnych zobowiązań i mieć z tyłu głowy, ze muszę sobie przelać pieniądze oraz dokonać jakiejść transakcji. Dobrze to zrozumiałem?

@DavS: Dobrze zrozumiałeś ofertę Konta 360º. Ale Ty jako osoba poniżej 26. roku życia możesz założyć Konto 360º Student (wbrew nazwie nie trzeba być studentem). W przypadku Konta
  • Odpowiedz
Ja osobiście miałem jeszcze smartbank, przed nestbankiem i nie sądziłem ze aż tak szybko pójdzie do przodu, ja polecam bo z czasem bank jak i apka powinna oferować więcej ;)
  • Odpowiedz