Wpis z mikrobloga

Lubelska policja poszukuje dwóch młodych mężczyzn i kobiety, którzy w centrum miasta zaatakowali 23-letnią Ukrainkę. Kobieta dostała cios butelką w głowę i trafiła do szpitala.
Mężczyźni mieli się stać agresywni gdy usłyszeli język ukraiński. Krzyczeli też "Polska dla Polaków".

więccej zdjęc poszukiwanych

#ukraina #lublin
#neuropa #4konserwy
szurszur - Lubelska policja poszukuje dwóch młodych mężczyzn i kobiety, którzy w cent...

źródło: comment_tEmyVgomb9sfJIqwncvA1BNkoGUH8swO.jpg

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mężczyźni mieli się stać agresywni gdy usłyszeli język ukraiński. Krzyczeli też "Polska dla Polaków".

@szurszur: W jednym zdaniu gdybasz, w kolejnym już kategorycznie stwierdzasz co krzyczeli. Ciekawe, że dla Polaków nigdy nie jesteś tak wyrozumiały jak dla Ukraińców, gdzie zawsze przeprowadzasz te swoje miniśledztwa i szukasz drugiego dna.
  • Odpowiedz
@Justycjariusz: Prokuratura prowadzi postępowanie pod kątem znieważenia ze względu na narodowość. Nie szukam więc drugiego dna jak sugerujesz, a streszczam tekst. Proponuję najpierw przeczytać artykuł, a potem komentować.
  • Odpowiedz
Tak zgadzam sie haslem Polska dla Polakow ale nie dla IDIOTOW

@szczebrzeszyn09: Cóż, jeśli zgadzasz się z tym hasłem, to zgadzasz się, żeby takie rzeczy się zdarzały. Nie udawajmy, że chodzi o cokolwiek innego - zawsze jeśli głosi się "Z dla Y" to znaczy, że ktoś dostanie w głowę.
  • Odpowiedz
Cóż, jeśli zgadzasz się z tym hasłem, to zgadzasz się, żeby takie rzeczy się zdarzały.

@Andreth: Co za bzdury wiekszej nie slyszalem. Przeciez napisalem wyraznie ze nalezy potepic takie zachowanie wlasnie miedzy innymi dlatego ze nie licuja z polska kultura tolerancji. Polska dla Polakow oznacza nie narod ale narud polityczny kiedy obywatele sa podmiotem polityki a tolerancja jest jednym z elementow tego spoleczenstwa - Rzeczypospolita mowi tobie cos.

Dawny (proto)nacjonalizm
  • Odpowiedz
Polska dla Polakow oznacza nie narod ale narud polityczny

@szczebrzeszyn09: Doskonale wiemy, kto krzyczy "Polska dla Polaków" i w sąsiedztwie jakich haseł. Doskonale też wiemy, czemu okrzyki takie towarzyszą biciu Ukraińcow czy Nigeryjczyków. A jeśli ty tego nie wiesz, to masz nieprawdopodobną zdolnosć samooszukiwania się.

A "Polak" zawsze oznaczało etnicznego Polaka. Nie Rusina, nie Niemca, nie Litwina, nie Żyda. "Polska dla Polaków" to zupełne antypody "My naród, wszyscy obywatele Rzeczypospolitej".
  • Odpowiedz
@Andreth: Jestem Zydem ale jestem Polakiem, Polska dla Polakow oznacza dokladnie to co napisalem. Polska to kraj obywateli rownych wsrod rownych i wolnych wsrod wolnych. Dotyczy to etnicznych Polakow, Zydow, Ukraincow itd. Kazdy kto mieszka w Rzeczypospolitej powinien cos do niej wnosic a nie brac. Tak jestem za haslem Polska dla Polakow, jezeli chcesz oddac ja skrajnej prawicy prosze bardzo ale ja nie zamierzam.
  • Odpowiedz