Wpis z mikrobloga

#csgo #steam Mircy place zlotem za protipa jak przeniesc steam guarda z telefonu na telefon (nr sie nie zmieni) bez blokady. Jest w ogole jakis sprawdzony sposob? Jak jest to poradnik jak dla debila bo jestem slaby w te klocki. Kto pierwszy mi pomoze, ten zostanie wynagrodzony tak serio. Z 5 kluczykow daje od reki jak bedzie u mnie to dzialac.
  • 39
@Perlo: root pozwala na dostep do wiekszejbilosci funkcji w androidzie. Potem pobierasz apke ktora skopiuje tak jakby dane twojej apki steama. Potem na nowym telefonie instalujesz apke steama i przywracasz dane z poprzedniego fona. To cos takiego jak kopiowanie tokena z windowsowej apki dobpotwierdzen
@DunkLord: probowales tego? xD ja mam zlomowate telefony, musialbym to najpierw sprawdzic na pobocznym koncie z tokenem. Ale i tak potrzebuje wiecej informacji, jak mowilem, od a do z trzeba mnie za raczke prowadzic bo ja sie na takich rzeczach kompletnie nie znam
@Perlo: Robisz roota przez ściagnięcie na komputer Cydia Impactora który działa w większości przypadków, dalej wchodzisz w informacje o telefonie i napierdzielasz w wersję kompilacji, pojawi ci się napis "zostałeś deweloperem" wtedy cofasz i wchodzisz opcje deweloperskie i włączasz debugowanie USB, wtedy z kolei podpinasz telefon kabelkiem do komputera (może zapytać czy chcesz zaufać temu urządzeniu wtedy wiadomo co robisz) i odpalasz na komputerze cydia impactora, dajesz start i czekasz aż
@Perlo: a weź napisz do supporta poprostu xD było przecież coś takiego, że jak wylogujesz sie z apki i na nowym telu sie zalogujesz to masz potwierdzenia na nowym bez banicji
@Perlo: ja zainstalowałem pakę na nowym telefonie i wybrałem SMS do przysłania kodu do logowania na numer podany wcześniej. Blokady nie było ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Perlo: logujesz się do aplikacji na nowym telefonie (może istotne, żeby była tam karta sim ze starego telefonu, u mnie tak było) logujesz się na konto i jako sposób otrzymania kodu weryfikacyjnego wybierasz SMS na numer telefonu podany wcześniej do tego konta. Wpisujesz kod i gotowe. A przynajmniej u mnie zadziałało. :)
@Perlo po co tel jak można mieć na kompie jeden program do wielu kont? Steam Desktop Authenticator, działa tak jak na tel bez problemu i można jednocześnie wiele kont obsługiwać.
@Deacs: po to ze jednak telefon to dodatkowe zabezpieczenie, jak mi sie ktos #!$%@? na kompa to jestem w dupie. A ja na steamie trzymam czasami po 10 000zl, wiec wiesz...
@Lukk: Dzisiaj przetestuje na koncie rozowego! Jak zadziala to Cie oficjalnie kocham i wysle prezent :D
@Perlo żeby odpalić program i moc dalej działać to trzeba znać pewny kod. Bez niego nie włączysz programu i nie zrobisz żadnych tradeow a jak ktoś się #!$%@? na kompa to i może Steam Guarda usunąć przez stronę steama czy apke steama na pc .
po to ze jednak telefon to dodatkowe zabezpieczenie, jak mi sie ktos #!$%@? na kompa to jestem w dupie. A ja na steamie trzymam czasami po 10 000zl, wiec wiesz...

@Perlo: ja trzymam winautha na usb, zawsze to większa pewnosc, ostatnio kolega przenosil to moge go zapytac
@Perlo jak dobrze pamiętam to zrobiłem podobnie jak @Lukk...na nowym telefonie zainstalowałem steama i odzyskałem guarda przez SMS (ze starego telefonu nie usuwajac apki) ..rowniez odbyło się bez blokady :)
@Perlo: ostatnio przenosilem guarda z telefonu na telefon,wystarczy że na nowym telefonie zalogujesz sie i przy podawaniu kodu guard dasz opcje,ze nie posiadasz i ze chcesz zmienic urządzenie na którym będą kody (juz nie pamiętam dokładnie jak to sie nazywalo ale na pewno znajdziesz) dostajesz sms i juz jest ok ,ale blokada i tak będzie na 2 dni (trade ,rynek) która schodzi po 2 dniach
@Perlo: bierzesz nowy telefon, instalujesz sobie na nim aplikacje, logujesz sie dajesz autoryzuj przez sms, wprowadzasz kdo ktory dostajesz na sms, masz tokena bez zadnej blokady
nic przenosic nie trzeba
@Perlo: Napisz do supprtu z potwierdzeniem, napisz, że to dla Ciebie ważne, bo chcesz "kuzynowi wysłać na urodziny x przedmiot". Jeśli dobrze trafisz, do końca dnia by wszystko hulało :)