Aktywne Wpisy
gymw8nhnzd +325
Dzięki potężnemu Mirkowi @Strzalka który przyłapał Izunie na lotnisku, mamy piękne widowisko zmęczonej życiem piramidziary po "wakacjach", wykopki co wy żeście jej zrobili xD
#frajerzyzmlm #izadamczyk
#frajerzyzmlm #izadamczyk
Front południowy. Tego dnia miałem zabezpieczać z samego rana rajd oddziałów SDF-QSD na pozycję Daesh.
Tereny widoczne na filmie to jakieś 150-200 metrów "ziemi niczyjej", a dalej już wszystko terytorium ISIS. Przeszkody ustanowione na schodach, widoczne na filmie, maja za zadanie utrudnienie/spowolnienie w dostaniu sie wyzej zamachowcow-samobojcow.
Miałem ze sobą SWD i siedem magazynków. Ustanowiłem stanowisko na dachu arabskiego FOBa, ale nie byłem z niego zbytnio zadowolony. Nie kryło mnie kompletnie przed ostrzałem rakietowym i RPG oraz pociskami wielkokalibrowymi z np. Dushki. Do tego okno, jasne pomieszczenie i otwory strzelnicze widoczne z kilometra. Średni komfort psychiczny, aczkolwiek była to jedyna pozycja z której miałem oczy na całe przedpole, szkołe oraz główną ulicę. Czasem trzeba w ten sposób ryzykować. Nie zawsze jest możliwość ustanawiania dobrze zakamuflowanych i chroniących stanowisk.
Około godziny siódmej rano terroryści wypełzli ze swoich podziemnych nor i dostrzec było można duża aktywność w większości zabudowań widocznych w materiale, ale nie mogłem rozpocząć polowania aby nie zmobilizować dzihadystow do zajęcia pozycji obronnych przed nadchodzącym atakiem QSD Przekazałem tę informację arabom, a oni dalej do swojego dowództwa.
10 minut później rozpoczęły się fajerwerki i jak to często bywa, najwięcej zabawy mieli piloci USAF ze AC-130 Spectrem na czele. Bombardowali liniowe i tyłowe pozycję ISIS dobre kilka godzin. Z nieba spadały bardzo ciężkie tematy, z białym fosforem włącznie.
W momencie gdy b---y spadły na budynek szkoły oddalony jakieś 250-300 metrów ode mnie to czułem się jakby spadły mi na głowę. Nawet peltory nie dały rady z wytłumieniem dźwięku eksplozji, a że ścian spadł cały tynk.
Do ataku w końcu nie doszło, nie wiem w sumie dlaczego, bo pasy obronne ISIS były dosłownie wyzerowane, terroryści wybici lub zmuszeni do ukrycia się w tunelach, a wszystkie miny podłożone w drogach i ścianach budynków z pewności zdetonowały, więc grunt pod dobry rajd był doskonały.
Tak czy owak, widowisko było dobre i przynajmniej miałem szansę coś dla Was nagrać. Zawinąłem się z powrotem do bazy koło 15, nie wystrzeliwując tego dnia ani jednej kuli.
#syria
#militaria
#archerpl
@matador74: Jakie brednie - AC-130 nie zrzuca bomb xD
Poza tym ten koleś był orany tyle razy, że wstyd go wrzucać na wykop ;)
@smieja_im_sie_pysie: jesteś tego w 100% pewien?