Wpis z mikrobloga

Kocham te systemy komputerowe. Jednego dnia paczkę możesz przekierować do punkt DHL, następnej paczki od tego samego nadawcy już nie możesz, a dostawa wypada w sobotę. Nadawca się szarpnął (ASOS 3.15$ za kuriera z UK :-D). Datę zmienić możesz, alternatywny adres podać możesz, przekierować do punktu nie możesz.

Dzwonisz na infolinię, a oni sam tam nic nie wiedzą - nic nie stoi na przeszkodzie, aby paczka była przekierowana... no ale takiej opcji nie ma ;) Miły pan mówi, że zaraz skontaktuje się z działem infor... aaaa jest już po 16, oni już nie pracują. Nie wiem, nie pomogę, proszę zadzwonić jutro to umówimy konkretniejszy czas dostawy z kurierem.

#dhl
  • 12
  • Odpowiedz
@JabLuszko dzwoń od 8:30 jutro na infolinię
Asos wysyła z Niemiec i wszystkie paczki z DP wchodzące do Polski w Piątek idą automatycznie do doręczenia w Sobotę. W dhl w sobotę 90% paczek to paczki z DP.
  • Odpowiedz
@MichalQ20: o tej godzinie to ja planuję spać, tego właśnie chciałem uniknąć ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°). No cóż, najwyżej przyjedzie jeszcze raz jak przed 12 będzie u mnie :-P
  • Odpowiedz
@MichalQ20: Tego nikt nie wie, według konsultanta co rozmawiałem spełnia wszystkie wymagania ;-). Duża nie jest, za pobraniem nie jest, podpisu nie wymaga, jakiejś "klasy 2giej" jest co sprawdzał i głośno czytał. Sam nie wiedział o co chodzi :-D. Ale opcji przekierowania jak nie ma tak nie ma na stronie :-D
  • Odpowiedz
@MichalQ20: ja podejrzewam że to problem z "Dostawa w sobotę" - cześć punktów DHL jest zamknięta... więc na wszelki wypadek zamiast robić listę dostępnych i niedostępnych punktów po prostu odgórnie to wyłączyli na sobotę :-D.
  • Odpowiedz
@MichalQ20: Jak dziś po północy zerknął na stronę przekierowania to data planowanej dostawy była na poniedziałek [nie sobotę, tak jak w piątek, super programisty, na chama dodają +1 :-D] i mogłem przekierować do punktu i zmienić datę dostawy (był wybór!).

Na wszelki wypadek nie tykałem, kurier był przed 9 rano, nie ma spania :-D

#kochamsystemykomputerowe
  • Odpowiedz