Wpis z mikrobloga

@kobiaszu: Mam takie pytanie do Ciebie. Czy zapoznałeś się z argumentacją drugiej strony? Czy wiesz co mówią o wycince leśnicy któzy zajmują się tym lasem od "w #!$%@?" lat? Czy wydaje Ci się, że mając tyle lasów ktoś by postanowił dla hajsu #!$%@?ć puszcze strzelając sobie wizerunkowo w głowe?
  • Odpowiedz
Lewaki są lepsze. Proszą o interwencję UE w sprawie demokracji , sądów i UJ wie czego jeszcze ta #!$%@? sankcje (jak jej się uda) a potem będziemy płacić wszyscy i wtedy będzie dobrze.
  • Odpowiedz
@kobiaszu: Puszcza Białowieska - geneza katastrofy
Na chwilę obecną prezentuję niewielką część z bardzo obszernej dokumentacji.
Dopóki nie dopuszczono, jako strony w postępowaniu Podlaskiego Oddziału Pracowni na Rzecz Wszystkich Istot, nie było problemu z kontrolowaniem populacji kornika drukarza w Puszczy Białowieskiej.
Sytuacja zmieniła się diametralnie, gdy swoje roszczenia artykułowała wyżej wymieniona organizacja żądając zaniechania walki z kornikiem drukarzem.
W początkowej fazie do usunięcia były pojedyncze zainfekowane świerki na terenach objętych różnymi formami ochrony. Wraz z negatywnymi decyzjami odnośnie usuwania takich drzew przez Generalnego Dyrektora Ochrony Środowiska, kornik drukarz zaczął się intensywnie rozmnażać zabijając setki kolejnych świerków.
Z roku na rok sytuacja ulegała pogorszeniu i pomimo jasno artykułowanych przez leśników zagrożeń, odmowy walki z rozwijającą się gradacją
M.....8 - @kobiaszu: Puszcza Białowieska - geneza katastrofy
Na chwilę obecną prezen...

źródło: comment_Gonpk8yMb4EL049ZwFbc3T2LdBy0XxJP.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Mihau88: Ale wiedz, że to co linkujesz stało się źródłem #fakenews, że obecna gradacja zaczęła się od 29 zarażonych kornikiem drzew. Co jest absurdem gdyż co roku w Puszczy Białowieskiej wycina się średnio kilkanaście tysięcy rzekomo zarażonych kornikiem drzew. Ten dokument, który zalinkowałeś datowany jest na 2008 rok. W 2008 roku wycięto ok. 30 tysięcy trocinkowych świerków http://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/apyk9kpTURBXy8yNmM5Yjc2NWJkYmE1OTNmNWUxMTZhNDMzNjdlMTMxYi5wbmeRlQLNAyAAw8OBoTEC

Dane są legitne bo posługuje się powyższym wykresem samo
  • Odpowiedz
@kobiaszu: Zapoznałeś się z czymkolwiek, czy tak dla zasady postanowiłeś pokrzyczec? Jak widzę tę kretyńską tęcze w awatarze to post na odległość śmierdzi ignorantem, który będzie powtarzał coś co usłyszy w swojej ulubionej stacji.
  • Odpowiedz
@applicattura: Skoro Szyszko tak dba o "bezpieczeństwo publiczne" to dlaczego wprost nie powie jaki jest powód wycinki? Powód jest aż tak poważny, że pomimo sprzeciwu trubunału ekipy tną drzewa na złamanie karku? Skoro sytuacja jest jasna i klarowna to skąd te opóźnienia w odpowiedzi ?
  • Odpowiedz
@Pajhiwo84 nie "lewaki" robią #!$%@? w kraju niszcząc fundamenty demokracji, tylko rząd, więc kieruj pretensje do rządu. Bo prezentujesz postawę pt. "Jakbyś nie doniosła na policję że cię biję, to byśmy teraz nie mieli problemów".
  • Odpowiedz
@whiteglove ja osobiście nie czuję źeby demokracja była rozbrajana. Przecież zostali wybrani w demokratycznych wyborach,robią to co obiecywali zrobić ich wyborcy byli bardziej zdeterminowani jak reszta i dlatego wygrali. Teraz wielkie poruszenie. PiS to nie moja opcja i mam im kilka rzeczy do zarzucenia jednak kilka ich poczynań uznaję za słuszne. Jeszcze nie słyszałem od opozycji jakiejkolwiek kontrpropozycji tylko gównoujadanie.
  • Odpowiedz
@Pajhiwo84 słowo klucz - ich wyborcy. Spośród dorosłych Polaków uprawnionych do głosowania (licząc tych, którzy nie poszli do wyborów), PiS poparło 17% ludzi. To nawet nie jest 1/5. I absolutnie nie upoważnia to tej partii do robienia co im się podoba. Gdy wybierasz jakąś partię, to dajesz im mandat do rządzenia w ramach ustalonych demokratycznych zasad, a nie pozwalasz im na zmianę ustroju bo tak, "bo oni rządzą to mogą".

I
  • Odpowiedz
@whiteglove rozpisujesz się ze to 17% ale jak widać te 17% było zmobilizowanych. Dali mandat PiSowi na zmiany jakie proponował. Ustalone demokratyczne zasady czyli jakie?. Hitler tez wygrał demokratycznie , masz rację a jaki to ma związek z PiS em? Porównanie z dupy. Tobie najwyraźniej przeszkadza ta władza krytykuj bo masz prawo, jednak za krytyką wysuń jakąś propozycje jakby można było to zrobić lepiej. Czytaj i oglądaj media różnego pokroju by
  • Odpowiedz
@Pajhiwo84 a ty skąd wiesz co jest informacją, a co interpretacją? Może z TVP, niezależnej i niezłomnych?
Nie, 17% nie upoważnia partii rządzącej do zmiany ustroju państwa i jeśli ciągle tego nie rozumiesz to serio jest mi smutno w jak głębokiej dupie jesteśmy jako naród, skoro istnieją takie osoby jak ty, które nie widzą problemu w tym, że jedna partia zawłaszcza sobie władzę jak za komuny, a jej prezes zapowiada przeciwnikom,
  • Odpowiedz
@whiteglove komuny nie pamiętam z racji rocznika urodzenia 84. Co do zawłaszczenia to mieliśmy przykład przez osiem lat. Polityka to ważna dziedzina ale nie dajmy się zwariować myślisz że opcja polityczna która wyprowadza na ulicę teraz ludzi i chce przejąć władzę za pomocą ulicy robi to w interesie Polski. Dla mnie to zdrajcy którzy płaczu w UE o interwencję a co za tym idzie o sankcje. Takie #!$%@? mobilizują ludzi którzy
  • Odpowiedz