Wpis z mikrobloga

#xiaomi #ibuygou #mi5
Witam,
Opisze sytuacje jaka mnie spotkała z uznaniem gwarancji w ibuygou. Zakupiłem niecały rok temu xiaomi mi5 z polecanego sklepu ibuygou z 2 letnią gwarancją. Jest to telefon narzeczonej więc wybrałem ten sklep a nie aliexpress z powodu wiadomego( chciałem mieć 2 lata spokoju z telefonem). 2 tygodnie temu zauważyliśmy tą dziwną plamę i opisując całą sytuacje napisałem maila do ibuygou(pisząc maila miałem pewność, że telefon zostanie przyjęty na gwarancje) Nie będę tu opisywać tego co widnieje na załączonych zdjęciach ale pisze ten post po to żeby ludzie zwracali uwagę czy warto dopłacać do telefonu z tego sklepu. Kupiłem z ibuygou tylko jeden telefon ale polecałem znajomym ten sklep zawsze mówiąc ( tu jest drożej ale masz gwarancje). Teraz niestety nie będę polecał tego sklepu i myślę , że stracą na tym kilku klientów. Myślę , że nie warto dopłacać i lepiej kupować z aliexpress a za kasę która zostanie można kupić później części zamienne i samemu sobie wymienić. Mam nadzieje , że komuś uświadomiłem na czym polega gwarancja z chin :)
Blackghost26-6 - #xiaomi #ibuygou #mi5 
Witam, 
Opisze sytuacje jaka mnie spotkała ...

źródło: comment_IVCRsRSAaiTwL2R8U4TXlwLL8NrBS8gn.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
@Blackghost26-6: z redmi3 ibg mialem to samo. Mi5 bylo od goldwaya, a tam gwarancja juz kompletnie nie istnieje. Btw ibg dobrze zdaje sobie sprawe ze ekrany w xiaomi czesto maja ta wade, dlatego tez stosowny zapis w regulaminie :)
  • Odpowiedz
@Blackghost26-6: @sylar_001: Miałem taką samą sytuację z dwoma wyświetlaczami w telefonach innych marek. Jestem skłonny się zgodzić, ze to wina użytkownika i twardego etui. Póki sam używałem jednego z telefonów wszystko było ok. Oddałem go dalej, dostał twarde etui z klapką od przodu i po dwóch albo trzech miesiącach pojawiła się wada. Aczkolwiek taki Microsoft bez problemu wymienił wtedy ekran na całkowicie nowy
  • Odpowiedz
@Blackghost26-6: A co na to janusz biznesu co sie wabi ACID? Co na to gimgowna z forume muipolska? Dostales juz bana tak jak kazdy, ktory osmielil sie naswietlic prawde na ich podworku, ze ta gwara to tylko kasa dla ACIDa za naciaganie naiwnych bo albo nie ma czesci albo ci udowodni, ze zalales telefon przez co dotyk sie #!$%@?
  • Odpowiedz
  • 1
@Rumuncajz Nie pisalem do Acida bo jezeli micenter tak mi odpisal to co mi moze Acid odpisac a na forum miupolska wcale nie opisywalem tematu bo to i tak nie ma sensu, nie byl nigdy noszony w twardym etui tylko w silikonowym a jest traktowany ten telefon bardzo dobrze bo po roku wyglada jak nowy :)
  • Odpowiedz
@Blackghost26-6: Nie bardzo widzę tę plamę na załączonych zdjęciach ale naprzykład w Mi5 żółte przebarwienia na wyświetlaczu są winną (podobno) wadą fabryczną (wina kleju czy coś takiego).
  • Odpowiedz