Wpis z mikrobloga

Z czystej ciekawości - co przemawia u was za #asg a co za #paintball ?
Patrząc na fora i grupy na FB to asg to ciągła pogoń za lepszym sprzętem, tuningiem, maskowaniem. Repliki są realistyczne, całkiem mocne a cała zabawa kojarzy mi się z siedzeniem w lesie i próbowaniem zielonej taktyki, ewentualnie CQB w jakiś urbexach.
Paintball wygląda mi na bardziej beztroską napierdzielankę na niewielkich arenach, a sama budowa markerów wydaje się ograniczeniem przy modyfikacjach czy zbliżeniu do realizmu.

A jak u Was? ( ͡° ͜ʖ ͡°) co wybraliście i czemu? Co jest bardziej na zasadzie - kupić sprzęt budżetowy i po prosty popykać z kumplami od święta?
  • 9
  • Odpowiedz
@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: wydaje mi się że większość rozgrywek asg jest bardziej zorganizowana. Na każdej większej rozgrywce na której byłem był jakiś plan działania, minimalna dyscypilna i tak dalej. Paintball to taki typowy szybki meczyk. Po prostu biegniesz i strzelasz. Dlatego ja jestem bardziej za asg, ale co kto woli.
  • Odpowiedz
@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: Paintball to szybka zabawa, całkiem spoko na jakieś firmowe wypady. Airsoft daje znacznie większe możliwości, poprzez większy zasięg i celność, kosmiczną ilość dostępnych rodzajów replik - ciekawsze dla hobbystów i fanatyków. Niemniej zabawę z airsoftem można zacząć z budżetem <100zł i nieźle się bawić, więc to też może funkcjonować jako okazjonalna rozrywka.
  • Odpowiedz