Wpis z mikrobloga

#druk3d #drukarki3d
Posiadam jeszcze niezłożoną drukarkę anet a8. Zajarałem się jakością wydruków z original prusy mk2s. Czy jest możliwość zupgradeować anet żeby mogła chociaż zbliżoną jakość osiągnąć? Są projekty ekonomicznego składania prusy mk2 z części z alie/ebay, ale czy to ma sens? Tak myślę co by tu zrobić żeby nie wydać wora złota a jednocześnie osiągnąć jakość mk2s.
Składać anet a8 i jednocześnie budować przy jej pomocy klona mk2? A może przerabiać anet na pruse?
  • 6
@a8110aac8b: Jeśli chcesz mieć MK2s, kup MK2s. Jeśli chcesz mieć klona MK2s, zbuduj klona MK2s. W obu przypadkach najszybciej będzie wyrzucić A8 i zacząć od zera. :P

Mam wrażenie, że chcesz przekombinować. ;) Złóż na razie A8, potestuj, podrukuj, powprowadzaj jakieś popularne upgrade'y, może przełóż ją na profile jak proponuje @Azeldoh .
@FlameRunner masz rację. W sensie anet powstanie ale z nią pewnie nigdy dobrej jakości nie osiągnę. I tu by powstawała druga. Tylko original jest za drogi na hobbystyczne zastosowanie, więc jak tu zrobić żeby mieć jakość mk2s
@a8110aac8b: Anet jest w stanie całkiem zacnie drukować. Co trzeba zrobić to usztywnić, konstrukcję oraz kupić lepsze dysze. W mojej dziura była wiercona chyba wykałaczką przez co się materiał potrafił zawijać.
Dobrze jest dodać pod drukarkę matę antywibracyjną (jak pod pralką) lub korkową.

Mody za grosze do stopniowego przeprowadzenia:
wiatraki na głowicy
paski na mniej rozciągliwe (i samodzielnie wydrukowane napinacze z regulacją)
lepsze prowadzenie wózków - łożyska lub tuleje
autopoziomowanie stołu