Wpis z mikrobloga

Koniec Un'goro tuż tuż więc czas zapytać się was jaka jest wasza ulubiona karta z tego dodatku? Ja uwielbiam Stonehill Defendera, karta mocna i na rankedach, i na arenie. Kapitalna dla warriora, szamana i w szczególności paladyna (złośliwi twierdzą, że jego opis brzmi 'discover random Tirion, Tarim and Wickerflame'). Karta mocna, ale nie przegięta jak niektóre karty z mechaniką discover (glyph, Drakonid OPrative)
#hearthstone
Morgesztern - Koniec Un'goro tuż tuż więc czas zapytać się was jaka jest wasza ulubio...

źródło: comment_0RW8OzEFQTwxZjPaxFe1m9lk83ym9nX9.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • 1
@paczesik: Glyph to zdecydowanie najbardziej broken karta z tego dodatku. Taka karta nie powinna istnieć w grze. Też lubię ją grać, bo jest mocna, ale jednak. Takie karty to zguba HSa w mojej ocenie.
  • Odpowiedz
@okatp: http://www.hearthstonetopdecks.com/decks/savjzs-ungoro-waygate-quest-mage-april-2017-season-37/ praktycznie to, ale nie mam Golakka Crawlera Gloutonouse Ooze, mam za to 2 x Babbling Book i te książki co dają po 3 zaklęcia. Generalnie fajnie się tym bawi, ale cięzko jest uzyskać rezultat, a wygląda to tak:
1. tura = Sorcerer's Apprentice x 2, na nich dwa klony, zagrywasz quest wtedy (dodatkowa tura)
2. tura = Antonidas, byle jakie zaklęcie i potem wpadasz w pętlę rzucania kul ognia
  • Odpowiedz
  • 1
@rdy: Statystyki 1/4 za 3 many są słabe. Co prawda działanie tej karty jest kapitale, ale kiepskie statystyki to jakoś równoważą. Karta jest mocna, nawet bardzo mocna, ale napewno nie przegięta.

@zck446: Chodziło mi o to, że Un'goro niedługo nie będzie 'bieżącym' dodatkiem, bo wychodzi nowy lada moment.
  • Odpowiedz
  • 0
@Morgesztern stonehill defender, jedna z lepszych i dających fun kart. Tarim, karta i do ataku i do obrony, osobiście jeśli nauczy się nim grać uważam go za jedną z najlepszych legend e grze. Elise, karta dająca i fun i dobre value, często wpycham ją do kontrolek i midrangów :)
  • Odpowiedz
@Morgesztern: IMO discover tarima powinien pokazywać TYLKO neutralne taunty. Z klasowymi jest przegięty i czasami rng w doborze potrafi (całkiem często w sumie!) przesądzić o wyniku meczu. To NIE jest dobre. Sama w sobie karta i jej mechanika są fajne. :)
  • Odpowiedz
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@Morgesztern Ungoro jest chyba pierwszym dodatkiem w ogóle, w którym większość kart bardzo lubię i nie umiem wybrać jednej ulubionej. Z pewnością na szczycie jest większość legendarek, obie epickie dla kapłana i ten korzonek dla łotrzyka niszczący wybranego stronnika (ponieważ imo taka karta była potrzebna)
  • Odpowiedz