Aktywne Wpisy
zanzi +5
Jakim cudem można kupować mieszkanie na kredyt? Przecież to się nijak nie kalkuluje. Przez pierwsze 10-12 lat spłacania to głównie ciśniesz odsetki, a to się niczym nie różni od odstępnego dla właściciela. Równie dobrze można sobie wynajmować przez 10-12 lat i oszczędzać forsę na kupno, a po tym czasie kupić sobie mieszkanie za gotówkę, ewentualnie dokredytować się z 20%-30%. Teraz tym bardziej się nie opłaca brać kredytu bo ceny mieszkań w kosmos
Mam odłożone 150k i ciągle rośnie. Nie wiem w co zainwestować. Przyszłościowo chcemy z różową się postawić (działka teścia ale najbardziej opłacalne będzie przepisanie jej dopiero po naszym ślubie ze względu na podatki) i najchętniej to bym zaczął działać już, teść budowlaniec, szwagier dekarz, więc koszt robocizny mi odpada (chyba że będę czekał długo i nie będzie miał siły już, żeby pomóc, o co też się boję) a nie chcę żeby ta
Co zrobić z odłożoną kasą?
- Liczyć że przepisze po ślubie i działać z budową 27.0% (101)
- Kupić 50/50 mieszkanie z ojcem i wynająć 46.5% (174)
- Inna opcja (napisz komentarz, proszę). 26.5% (99)
Wargaming wydał właśnie World of Warships Blitz na smartfony. Wnikliwa społeczność jak zawsze odkryła coś, czego WG raczej by nie chciało. Okazuje się, że nowa gra WG jest totalną kopią azjatyckiego Senkan Strike. Normalnie dobrali się do plików i kodu źródłowego gry i wszystko skopiowali, minimalnie zmienili i JEST GRA.
Cały opis dostępny po angielsku na stronie: https://thearmoredpatrol.com/2017/07/15/world-of-warships-blitz-or-is-it/#more-52606
Najpierw pokazane są m.in zrzuty porównujące interfejs obu gier. Później pokazane porównanie wykorzystywanych tekstur i obrazów, oraz drzewko plików gry po rozpakowaniu. Wszystko identyczne lub prawie identyczne (w tym tekstury).
Warto poczytać bo akcja iście komiczna.
#worldofwarships #wows #mirkowows
i wszystko jasne