Wpis z mikrobloga

Witam, szykuję się na wyprawę trekkingową w Bieszczady. Chcę kupić niezbędny sprzęt, tj. plecak, śpiwór etc. Będziemy nocować w schroniskach.
W jak duży plecak powinienem się zaopatrzyć, jeśli będzie to tygodniowy wyjazd? Gdzie znajdę śpiwór, który pozwoli zaoszczędzić miejsca w plecaku?
Budżet na plecak to maks 250 zł, na śpiwór 50 zł.
Myślałem o tym plecaku: https://www.sklep-presto.pl/product-pol-63473-Plecak-turystyczny-Alpagate-65-Peme.html

#survival #trekking #wyprawa #bieszczady #kupujzwykopem #wakacje
  • 3
  • Odpowiedz
@d-note: co do plecaków to polecam Militaria.pl w dziale outdoor poszukaj. Z tego co mi wiadomo to plecaki zaliczają do: jedno, dwu i trzy dniowych, i coś tam dalej. Polecam sprawdzić, dość duży wybór
  • Odpowiedz
@d-note: plecak musisz przymierzyć, pochodzić z ładunkiem żeby sprawdzić system nośny czy jesteś do niego stworzony. 65L jest wystarczający jeżeli nie chcesz brać dużo rzeczy i liczysz się z koniecznością przytroczenia kilku elementów w stylu śpiwora
  • Odpowiedz
@d-note: Z wyborem plecaka zaczekaj do przymierzenia w sklepach jak np. w 8a masz możliwość wrzucenia do plecaka przygotowanych obciążeń. Najistotniejszy jest pas biodrowy i system nośny.

Niestety tutaj Cię zmartwię ale najtańsze dobre jakie znam są w plecakach Deuter Act LITE 40+10(osobiście wziąłbym 50+10 ale Tobie mniejszy może wystarczyć,cena ta sama). Cena to jakieś 499 PLN ale nic innego do tej ceny nie znajdziesz. Szukałem ostatnio na miesięczny wyjazd plecaka
  • Odpowiedz