Wpis z mikrobloga

Tyle razy słyszałem marne covery, wykony kiepskich artystów, którzy pocili się by dać z siebie wszystko, ale zawsze brzmiało to tak #!$%@?. Zaskakujące, że oryginał dopadł mnie w kiblu pracowniczym, gdy beztrosko oddawałem mocz.
Ta piosenka muzycznie jest bez pudła, a głos Franka.. miód. Ah ten Johnny Fontane ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#franksinatra #jazz #swing #klasykmuzyczny
N.....s - Tyle razy słyszałem marne covery, wykony kiepskich artystów, którzy pocili ...
  • 2
@NukeOps: No fajnie, ale tutaj nie śpiewa Frank Sinatra tylko Frankie Valli i to jest jego piosenka. Co ciekawe jak teraz próbowałam znaleźć wersję Sinatry dla porównania, to okazuje się że wszystkie są tak samo błędnie podpisane, aż zwątpiłam czy Sinatra w ogóle kiedykolwiek śpiewał tę piosenkę. Wygląda na to ze nie, aż sama jestem zdziwiona.
@solitude: O tym wszystkim dowiedziałem się kilka minut po zatostowaniu tego wpisu, jak zawsze, z komentarzy pod filmem. Frankie Valli rzeczywiście nagrał ten kawałek z swoim kwartetem, ale wersja z mojego wpisu jest jeszcze inna. Śpiewa ją Morten Harket, wokalista A-ha ( ͡° ͜ʖ ͡°) i jego głos słyszysz na tym nagraniu, nie Frankiego.