Wpis z mikrobloga

@deZZed: był zamiar stworzenia symulatora bitcoin, potem doszły do tego minigry typu hackowanie innych uzytkownikow, levele, botnety, to wszystko układało mi się w całość tejże gry, ale kod mnie przerósł i odpuściłem. Teraz mam nowe, lepsze doświadczenia i chęć do napisania jakiejś webowej gry, która przynajmniej odniosłaby jakiś malutki sukces.
@ajdasz:
Czy nie udzielał się Pan kiedyś pod tagiem "gamedev"? Projekt wydaje mi się znajomy, nawet szukał Pan beta testerów.
W sumie to ma Pan już cześć gry gotową, wszystko zależy jak dużo jeszcze Zostało. Choć nowy projekt, to nowe wyzwania i nowa radość.
@ajdasz:
Fajna prosta stronką podoba mi się ten desing ale....
Po pierwsze zrób jakieś objaśnienie na stronie głównej by zachęcić przyszłego użytkownika.
Bo ja wchodzę na stronkę patrze, no ok bitciony itd.. przeczytałem nagłówek ale nadal nie wiem jak to działa i tracę zainteresowanie bo trzeba się logować by cokolwiek zrobić. Mam dość zakładanie kont by coś zobaczyć.

Ja bym to widział tak:
- nagraj jakiegoś gifa na stronie głównej pokazującego
@ajdasz: Wiesz, że BTC Simulator mi się podobał i chętnie zobaczyłbym go ukończonego ;)
Ale może faktycznie jeżeli nie masz weny na tworzenie akurat tego projektu, a masz na inny to może warto się temu poświęcić. Tylko na Twoim miejscu (jeżeli na poważnie myślisz o #gamedev, a nie tylko jako hobby) ten projekt starałbym się już ukończyć. Ukończona gra daje dużo satysfakcji i motywacji na przyszłość :)
@ajdasz: Moze warto poszukać ludzi którzy z toba beda chcieli rozwijać projekt, przy okazji człowiek sie uczy, rozmawia i szybciej postępy widać w projekcje