Wpis z mikrobloga

Mirki wiecie może jak pozbawić aplikacji dostępu do roota? Chciałem wypróbować sobie aplikacje orange TV ale wywala błąd i nie da się zalogować. (Wiem tyle, że błąd wywala bo aplikacja wykrywa roota). Próbowałem rootcloak ale niestety nie działa. Android 6.0
#android #root #xposed #pytanie
  • 4
  • Odpowiedz
  • 1
@shermori Przecież aplikacja nie musi mieć dostępu do roota, żeby go wykryć.

Próbowałeś moduł ANRC? Jeśli żaden moduł nie pomaga, to musiałbyś użyć Magiska, który potrafi chować root. Musiałbyś się wpierw pozbyć starego roota.
  • Odpowiedz
  • 0
@Volki To właśnie miałem na myśli, trochę źle sformułowałem.

Dzięki z tym modułem ANRC nie znałem go a przyda się jeszcze na pewno, niestety z Orange TV sobie nie radzi. Widocznie może jest problem z tym, że mam dla nich nieznane urządzenie (xiaomi). Z tym drugim raczej nie będę kombinować, dam sobie spokój. Ale dzięki za podesłanie fajnego modułu. Spróbuję jeszcze w build.prop zmienić nazwę urządzenia, jak nie da rady to trudno.
  • Odpowiedz
@shermori: Prawdopodobnie ta twoja apka wykorzystuje api SafetyNet, aby wykryć zmiany w systemie. Jeśli tak, to na 100% żaden moduł do xposed nie pomoże. Tylko Magisk mógłby coś poradzić, ale tylko wtedy gdyby partycja systemowa była nienaruszona i nie było frameworka Xposed (ewentualnie nieaktywnego frameworka xposed jako moduł do Magska).
  • Odpowiedz