Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Ja nie wiem, jak wy możecie studiować te gównokierunki jak filozofia, socjologia, psychologię, kulturoznawstwo czy inny syf bez zawodowej przyszłości. Co, rodzice was po studiach będą utrzymywać? Nie wiem czy wiecie, ale żyć wiecznie nie będą. Tak jak wy, bo z głodu pomrzecie. Lata imprez studenkich szybko miną a z nimi wasze marzenia i wątroby. Zamiast się uczyć to wolicie "imprezować" z innymi przychlastami w akademikach. Dobrze robią wykładowcy, że was #!$%@?ą na każdy możliwy sposób - może warto przemyśleć to wszystko i wziąć się za siebie.

Mało tego, #!$%@? z waszymi inżynierami - większość z was nigdy nie zrobi żadnego projektu za który dostanie pieniądze. Namnożyło się was jak psów - pieczątki przy projektach każdy by chciał stawiać ale wykonać je w pocie czoła już nie ma komu.

I wiecie co? Pieprzyć te studia. Gdybym mógł, to cofnąłbym się w czasie i poszedł do zawodówki. Przecierpiał te kilka lat z patologią i był elektrykiem czy innym hydraulikiem czy budowlańcem. I mój pot cieknący dupą byłby bardziej cenny niż wy.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Ja nie wiem, jak wy możecie studiow...

źródło: comment_dhTKPu97eD4IVBD0a9mEf9mbFB633D7F.jpg

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: moj rozowy pasek w tym roku broni magistra z psychologii. Pracuje jako koordynator opiekunek socjalnych w PKPS, zajmuje się autystycznym chlopcem i dostała ostatnio bardzo obiecującą propozycję prowadzenia warsztatów dla ludzi z zaburzeniami w jednym z ośrodków w naszym mieście. W planach ma też założenie poradni dla dzieci ze spektrum autyzmu i innymi zaburzeniami. Jak ktoś bierze to na poważnie, to może się ustawić 3 razy lepiej od Ciebie.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie wiem czy wiesz, ale ludzie wybierający studia filozoficzne często obierają je jako kolejny kierunek. Studia i ogólnie akademicka wiedza nie ma koniecznie mieć praktycznego, chłopskiego zastosowania. To poszerzanie horyzntów, zdobywanie wiedzy, a skończony kierunek tego typu nie zamyka Ci ani szans na zdobycie pracy, ani na studia w innej dziedzinie.
  • Odpowiedz
@Asterling: Już widze te minusy pod identycznym komentarzem w temacie jakiejś lambadziary która mając 20 lat puszcza sie z 60 letnim miliarderem xD No ale podwójne standardy.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Jeśli twierdzisz, że psychologia to gównokierunek, to po pierwsze sprawdź, jakich wyników matury i z jakich przedmiotów potrzeba aby się na nią dostać (tylko proszę, daruj sobie argument z prywatnymi wyższymi szkołami, mówimy o poważniejszych uczelniach), potem jakie przedmioty są realizowane podczas nauki (polecam obczajenie ścieżki klinicznej), a następnie dodaj jeszcze do tego np. wymagania i okres szkoły psychoterapii. Jeśli to nie wystarczy, to wejdź w resztę wpisów z
  • Odpowiedz
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania dobrze mówi. Goównokierunki " bo studia to podstawa". Emgieerów i inżynierów jest teraz jak mrówków. Kiedyś, dziesiątki lat temu wyższe wykształcenie mieli naprawdę inteligentni ludzie, tworzący coś ważnego. Konczyli 30 osób z kierunku a setki. Teraz co drugi mgr mniemanologii stosowanej czyli wielkie nic. Ślusarz spawacz operator jakiś maszyn to gówno zawód i wstyd przed ludźmi, paranoja jakaś. A oni właśnie maja kasę jak trzeba a gownokierunki zapierdzielaja na kasie
  • Odpowiedz