Wpis z mikrobloga

@mortt: Dzięki za link ale strasznie dużo treści, w dodatku po angielsku. Z Angielskim nie mam duzych problemów ale czasami musze przeczytac 2-3 razy jedno zdanie no i to przedłuża strasznie calosc, wiem ze nie uciekne przed angielskim, nie znam wielu słów uzywanych w programowaniu
  • Odpowiedz
@CiamciajBigos: niestety nie słyszałem o polskiej wersji tego dokumentu choć możliwe, że istnieje. Szkoda o tyle, że na prawdę odpowiada na wiele pytań związanych z tym "jak żyć" ew. jak będę żyć jako frontend i web
  • Odpowiedz
  • 1
@CiamciajBigos to bylo tak dawno temu. uw-team.org o ile pamietam adres, kolegs ma konto na wykopie nawet. Jako zoltodziob mialem problemy ze zrozumieniem czym jest zmienna, dopiero kurs kolegi wprowadzil mnie w podstawy. Ale to bylo jakies 8 lat temu, mialem wtedy 14 lat. Mimo wszystko polecam jako absolutne absolutne podstawy php
  • Odpowiedz
@CiamciajBigos: od siebie polecam freecodecamp, masz tam kompletny kurs front end+back end, po każdym zakończonym rozdziale (technologii) masz do zrobienia pare projektów, co pozwala utrwalić sobie wiedzę i sprawdzić sie w praktyce. Nie wiem jak tobie, ale mi cieżko jest wymyślać sobie jakieś zadania do zrobienia, a tam masz fajne "drzewko rozwoju" z teoria i praktyka. Ofc samo to nie wystarczy by świetnie ogarniać jakaś technologie, bo kurs jest troche
  • Odpowiedz
@CiamciajBigos: IMO w kolejności:
SASS -> JS -> jQuery -> PHP -> Twig -> MySQL -> następnie framework PHP lub JS

Ogólnie sorry, coś mi z opóźnieniem wyświetliło twój wpis i nie popatrzyłem na godzinę.
  • Odpowiedz