Wpis z mikrobloga

@Hubertosik: innego elitarnego defensorea Igoudale.
Klaya wprowadzić po kilku minutach, po to, żeby Durant i Curry spokojnie porzucali swoje i w momencie posadzenia ich na ławce ustawić kilka zagrywek pod Klaya, żeby utrzymać ciągłość ataku.
Wtedy z kolei Durant mógłby odpocząć kilka minut i mógłby wejść z powrotem za Greena - jeżeli byłby takim obrońcą jak w finałach, spokojnie mógłby na chwilę skupić się bardziej na obronie, zastępując Greena w roli
@Hubertosik: taki, że w PO kiedy Durant i Curry zaczęli grać swoje w PO Klay nie mógł się zupełnie odnaleźć (w ataku) 39,7 %FG i średnio mniej o 5 rzutów w tym 3 rzuty za 3pkt oddanych. Sam się wypowiadał, że to nie jest proste i uczy się mając tak mało piłki w rękach (chociaż i tak jest w tym najlepszy w NBA), ale jak widać nie do końca łapie rytm
@Hubertosik: trochę śmieszne jest takie gadanie w kontekście słów Thompsona o Ginobilim

I look at a guy like Manu Ginobili who came off the bench almost his entire career," Thompson said. "Never averaged more than 20 points a game, but he's a four-time champion, you know? He could have easily been on another team and averaged 25 a game, but he sacrificed to win, and that's what I expect to do
@Hubertosik: no przecież napisałem jak mogliby strollować ligę i zgarnąć wszystkie nagrody. Nikt nie zasugerował, że tak zrobią. A cała rozmowa zaczęła się, bo napisałeś, że to idiotyczny pomysł - to starałem się wyjaśnić, że może nie najlepszy, może by się nie sprawdził, ale nie idiotyczny. Zresztą zaraz po przyjściu było to sugerowane i stąd chyba komentarz Thompsona o Ginobilim sprzed roku. :)
@Hubertosik: ale on pewnie nie będzie wychodził z ławki! :)
a) będzie wychodził w s5, ale nie zmienia to faktu, że teoretyczne wychodzenie z ławki nie jest idiotyczne (przynajmniej wg mnie), być może jest gorsze niż wychodzenie w s5, ale nie idiotyczne
b) nie odejdzie z Warriors z powodu mniejszej roli w zespoole