Aktywne Wpisy
lepaq +559
Idiokracja
maikeleleq +289
Miałem się pochwalić wczoraj ale no zapomniałem, więc robię to dzisiaj ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wiadomo że nie jest to #programista15k ale no 5k brutto już jakoś tam cieszy, tym bardziej że lubię swoją pracę mimo że czasami jest serio ciężko #pracbaza #chwalesie
Żeby to wszystko złożyć do kupy brałem pod uwagę Gigabyte GA-Z170-GAMING K3 która wydaje się ok i ma dobre opinie, cena dobra, ja nie potrzebuję żadnych fajerwerków (chłodzenie będzie powietrzem jeśli to ma znaczenie).
ALE nie dużo drożej wychodzi Asus Z170 PRO GAMING. Z tego co widzę ma na I/O te nowe USB jedno, jedno więcej zwykłe USB i wyjście optyczne audio. Wszystkie rzeczy przyszłościowo może przydatne.
Czy jest jakiś inny powód dla growego casuala (komp raczej do pracy), który nie będzie sie bawił w WC ani jakiś mocny OC (jeśli w ogóle) dopłacać do tej płyty asusa poza tymi portami (które na chwilę obecną też raczej zbędne)?
Jestem cicholubem a słyszałem że Asus ma dobrą obsługę wentylatorów histerezami z poziomu biosu? Prawda to? Czy Gigabyte też ma jakąś/wystarczającą obsługę wentyli?
#pcmasterrace #komputery
@czarny_i_zly: no ten GB ma 6xUSB a Asus 7xUSB i jedno te USB typu C. Tak czy inaczej nie jest to dla mnie argument bo C
A coś więcej możesz powiedzieć, czemu lepiej może by wybrać Asusa? USB ogólnie jest tyle na współczesnych płytach że w jakiejkolwiek konfiguracji będzie wystarczająco.
Masz płytę Asusa to pewnie masz ten sam bios. Kombinowałeś coś z kontrolerem wentylatorów? można sobie każdemu ustawić histerezę obrotów zależną od temperatury na przykład?
No i nie mam argumentu na dopłacanie 100 do asusa, nie mam sentymentu do marki, działa tak samo jak gigabyte czy msi.
Jest jeszcze AS Rock Extreme 4 do porównania.
// do ASRocka jakoś mam uprzedzenie.