Wpis z mikrobloga

• 0
@galaxybear Fingers crossed! Słyszałam, że pierwsza część nie była taka trudna z ang ;) ja jeszcze mam czas do listopada, ale matmę też teraz zdawałam :)
  • Odpowiedz
  • 0
@dnasstorm bez gcse z matematyki i angielskiego zdane na min. C nie ma sie praktycznie szans na otrzymanie pracy, ktora nie jest gownorobotą typu magazyn, fabryka itp (inzynierow, programistow, pracownikow sluzby zdrowia to nie dotyczy)
  • Odpowiedz
  • 1
@dnasstorm No niestety, studiow w PL nie skonczylam, a jakbym chciala pojsc na studia w UK, to bym musiala za nie placic, bo nie dostalabym student loan (raz, ze nie mieszkam w UK od 3 lat, dwa, juz studiowalam w PL); a gcses'y sa przynajmniej za darmo ;)
  • Odpowiedz
@Ag90: Tak to najgorzej. Ja zacząłem w PL, 3 miechy i zrezygnowałem- TRAGEDIA. A nawet jakbym zdał to marne perspektywy by były (nauczyciel w szkole...). A tak to mam student loan i nawet maintenance loan- kasa na wydatki, także można polecać znajomym.
Nie trzeba mieszkać od 3 lat w UK. Aby dostać student fee loan wystarczy przyjechać do UK. A student maintenance to musisz pracowac co najmniej 3 lata i
  • Odpowiedz
  • 0
@dnasstorm No wiesz, gcse'ow nie potrzeba, bo z gory zakladaja, ze je masz, skoro ukonczyles studia, chociaz slyszalam historie, gdzie przy ukonczonych studiach brytyjscy pracodawcy pytali sie o gcses'y i wtedy byl klops ;) btw, tez nie mam najlepszych wspomnien ze studiow w Polsce, lagodnie ujmujac... Sama nie wiem, chetnie bym poszla tu studiowac, ale nie wiem, czy wyniki mojej polskiej matury by byly wystarczajace. Najwyzej bym poszla jeszcze na Access
  • Odpowiedz
@Ag90: Ja wlasnie poszedłem na HND- higher national diploma. Kurs 2 letni na level 4, który za miesiąc ukończę. Same użyteczne rzeczy, które przydają sie w pracy, kurs praktyczny. Juz po nim można iść do jakiejś pracy ale ja ide na top up degree roczny i będę miał bachelor degree, czyli licencjat. I po tym juz moge jak najbardziej szukać dobrej pracy. Moge tez juz pracując robić magistra.
Studiuje sie
  • Odpowiedz