Wpis z mikrobloga

#poznan - pół miasta postawione na nogi, połowa radiowozów #!$%@? między osiedlami na sygnale, bo, uwaga:
policjantowi ukradli plecak w tramwaju. W plecaku miał służbową broń. Ja wszystko rozumiem, bo przecież każdemu może się zdarzyć coś zgubić itp., ale trzymanie przez policjanta broni w plecaku, to rak nad raki. Ja nawet kluczy do plecaka nie wkładam, żebym mógł je czuć w kieszeni.
Swoją drogą, ale musi mieć #!$%@? XD
#heheszki #policja
  • 31
  • Odpowiedz
  • 63
@peanut_whu doroslemu gościowi się życie sypie, bo może stracić pracę i nie będzie miał za co utrzymać rodziny, a ty się cieszysz, że będzie mieć #!$%@?. No będzie miał pewnie, ale kto nie popełnia w życiu błędów - a to błąd, który może go dużo kosztować. Każdy zasługuje na drugą szansę...
  • Odpowiedz
  • 65
@Smartek poza tym to faktycznie błąd, który jednak nie powinien się zdarzyć człowiekowi odpowiedzialnemu za nasze bezpieczeństwo. Pewnie skończyłoby się samarytaninowanie, gdyby ktoś Ci tym skradzionym gnatem zagroził na jakiejś wildzie.
  • Odpowiedz
@Kwassokles: @RVRE_PEPE: @Smartek: @peanut_whu: znaczy sie co dzielnemu policmajstrowi z plecow plecak zdjeli czy jak? Dla mnie to nie jest do ogarniecia.

Doroslemu czlowiekowi sie zycie wali...

Dorosly, odpowiedzialny i zdrowo myslacy czlowiek (a mam nadzieje ze tacy wlasnie trafiaja do policji) nie wsadzi broni do plecaka, dwa jak juz to zrobi to pilnuje tego plecaka jak oka w glowie.
  • Odpowiedz
@Smartek: E? Za błędy się płaci i tyle. Życie nie jest takie wspaniałe i:
1) Nie każdy zasługuje na drugą szansę, ba, powiedzialbym że mało kto na nią zasługuje (i nie mówimy o pierdołach oczywiście)
2) Wisi mi że komuś się życie sypie bo popełnił błąd. Niczym sie to nie różni od wielu innych sytuacji że komuś sypie się życie i to zwykle bez własnej winy, a tutaj wina ewidentna. Tak
  • Odpowiedz
2) Wisi mi że komuś się życie sypie bo popełnił błąd. Niczym sie to nie różni od wielu innych sytuacji że komuś sypie się życie i to zwykle bez własnej winy, a tutaj wina ewidentna. Tak czy siak nie ma sensu płakać nad losem każdego człowieka, skupiajmy się na tych najbliższych wśród nas a wtedy i tak będzie nieźle.

@Loloman: wisi ci to dopóki ilość ludzi którym życie się posypało nie
  • Odpowiedz
@sakfa eee nie bez powodu pisałem o tym by przejmować się właśnie najbliższym otoczeniem. Dzieci w Afryce nie powinny nas obchodzić. Brutalne ale prawdziwe. Ale sąsiad czy nawet ludzie w mieście już tak. Czym jednak dalej tym mniej i słusznie bo jesteśmy ograniczeni jednak... A tutaj tym bardziej nie powinno 9bchodzić skoro to z jego winy i popełnił spory błąd. Jak będzie chciał znajdzie nową pracę gdzie indziej.
  • Odpowiedz
@piniondz: Policja wszczęła całą akcję, bo wiadomo, że musiała. Przecież nie mogli powiedzieć: 'A ch*j tam, młody, damy Ci drugiego. Na czarny rynku i tak są ich tysiące.' Tu chodzi tylko o głupotę tego gliniarza.
  • Odpowiedz