Wpis z mikrobloga

Miraski, szukam nowego telefonu z Chin, bo mój Redmi Note 3 Pro się utopił (,)
Chciałem ponownie sprawić sobie ten telefon, ale widzę, że niewiele jest ofert jego sprzedaży u majfrendów, a ceny mimo tego niewiele spadły przez rok. O co chodzi? Odszedł w niebyt? Są aktualnie lepsze telefony w równie podobnej cenie?
Wypadłem trochę z obiegu, bo byłem zadowolony z RN3 Pro i całkowicie odpuściłem temat chińskich smartfonów.
Może dać sobie spokój z tym telefonem i polecicie mi coś równie fajnego albo lepszego w podobnej cenie?
Może są aktualnie jakieś fajne cebule? Kupony? Ubezpieczenia od VAT? Szperałem w sieci, ale pod kątem Redmi Note 3 Pro i w sumie uja znalazłem :P

#xiaomi #aliexpress #chinskiecuda #telefony #kiciochpyta
  • 18
@metalowy_pasterz: no lepiej odpuść i weź Redmi Note 4 na Snapdragonie, może procesor trochę wolniejszy, ale nowszy, ma B20 w standardzie i dużo nie kosztuje.
W promocji w Gearbest:
Xiaomi Redmi Note 4 3/32GB Global złoty Snapdragon 625 LTE B20 w cenie 142,99$ z kodem HNOTE4

Ubezpieczenie od VATtylko w iBuygou jest, a ostatnio u Goldwaya znów się pojawia przesyłka kurierem DHL zmniejszająca szanse na VAT.
W Gearbest jest Priority Line,
@csmrex: @rybak_fischermann: @CzapkaG: dzięki za odzew, Panowie. Osobiście też zwróciłem uwagę na Redmi note 4, ale z "X" na końcu. Wydawał się spoko, ale po obejrzeniu recenzji @majsterpirzu i porównaniu do RN3Pro okazało się, że faktycznie jest nieco mniej wydajny (na wyglądzie aż tak bardzo mi nie zależy).
Sądzicie, że Redmi Note 4 X 3/32 GB ze Snapdragonem 625 mógłby być wydajniejszy niż Redmi Note 3 Pro 2/16 GB
@metalowy_pasterz: Od wersji 2/16GB może być trochę wydajniejszy (mimo że Snap 650 szybszy), a na pewno bardziej oszczędny. Z "X" na końcu będziesz miał wersję bez LTE 800 MHz (B20), a skoro są w tej samej cenie, to lepiej wybrać tego z...
Wszystkie telefony się starzeją i z czasem tanieją. Nie ma co inwestować w model, który ma już swojego następcę i kilka nawet jego dodatkowych wersji wyszło.
@rybak_fischermann: @CzapkaG: Panowie, za Waszą radą zakupiłem Redmi Note 4 Global. Telefonik już przyszedł i daje radę. Dzięki raz jeszcze za pomoc! :)
Mam do Was jednak jeszcze kilka pytań. Stosujecie szkło ochronne? Jeśli tak, to gdzie kupiliście?
Ja dostałem w gratisie od majfrendów, ale nie dość, że nie pokrywa całego ekranu, to na dodatek cały obwód pozostał niedoklejony.
Czytałem, że to przez krzywiznę ekranu (i tu bym zrozumiał ciut