Wpis z mikrobloga

#krakow #nowahuta ##!$%@?

To tak a propos wpisu @Cymerek ...

http://lovekrakow.pl/aktualnosci/w-nowej-hucie-tramwaje-przegraly-z-matka-natura-zdjecia_20571.html

Wbrew szumnym zapowiedziom tramwaje nie wróciły dziś na odcinek pomiędzy Kombinatem a Kopcem Wandy. Wszystkiemu winna jest… bujna roślinność, którą zarosło torowisko. Miejskie jednostki nie porozumiały się w tej sprawie z wystarczającym wyprzedzeniem.

Zawołam jeszcze @MeAndI To jest chyba najlepsze podsumowanie tego, jak (nie) działają jednostki miejskie w tym #!$%@?łku...
  • 13
Wysłanie ekipy aby sprawdziła stan torowiska przed przywróceniem do ruchu to wyżyny intelektualne, których ZIKiT chyba nigdy nie osiągnie.

@Cymerek: pewnie gdyby "nieznani sprawcy" pocięli i ukradli te szyny to też do dzisiaj nikt by nie zauważył...
Ciekaw jestem, czy afera nie wyszła w momencie gdy pierwszy tramwaj jechał w trasę i motorniczy stwierdził "#!$%@?ę nie jadę w te chaszcze" xD
@MeAndI: @enron: @Cymerek: Wg artykułu było jeszcze bardzie hitowo - MPK zrobiło próbny przejazd wczoraj(!) o 23:00(!!) i powiadomiło ZIKiT, że nie da się przejechać. No to ZIKiT napisał dziś rano(!!!) do Zarządu Zieleni Miejskiej i się dziwi, że Ci nie wykosili torowiska o 6 rano...
@gumiorek, @Cymerek : A se specjalny urząd do tego powołali - Zarząd Zieleni Miejskiej... hit #!$%@?!

Zwróciliśmy się z tą sprawą do Zarządu Zieleni Miejskiej w piątek i ponownie w poniedziałek rano, bo utrzymanie zieleni leży w wyłącznej gestii firm wynajętych przez ZZM – wyjaśnia Piotr Hamarnik z biura prasowego ZIKiT.

Łukasz Pawlik z Zarządu Zieleni Miejskiej twierdzi, że Zarząd tę informację otrzymał zbyt późno – Wystąpił pewien problem z komunikacją.
@staryhaliny: A to wiem, ale paradoksalnie ZZM wcale źle nie działa - przynajmniej coś się dzieje, zieleń jest całkiem fajnie zadbana, miasto jest w miarę ładnie ukwiecone i jest pokoszone. Jak to było w ZIKiCie, to miasto (a przynajmniej Huta) wyglądały jak jakaś #!$%@? dżungla. Więc do samego ZZMu nic nie mam, szkoda tylko, że trzeba było powoływać nową jednostkę z pierdyliardem urzędników "zabiurkowych" żeby posadzić kwiatki i kosić trawę...
@Tajch zzm, zikit cokolwiek. Jak jezdza tramwaje po linii to.od czasu do czasu ktos.torowisko pewnie kosi i ogarnia. Wiec pytanie czy miasto wylozylo kase na utrzymanie torowiska? A firma, ktora to.miala zrobic czy sie wywiazala? (jak widzimy nikt nie kosil ;) )
@tresor: Miasto pewnie na nic nie wyłożyło kasy.
(bez)radni potrafią tylko wyrzucać miliard PLN na Trasę Łagiewnicką, która bez Zwierzynieckiej i Pychowickiej nic nie da, a nie potrafią przeznaczyć kilkudziesięciu milionów PLN rocznie na remonty i bieżącą konserwację sieci tramwajowej, która jest w ftalnym stanie.