Wpis z mikrobloga

Mirki, spełniłem swoje marzenie i kupiłem WSK 125 M06B3 w dobrym stanie, ale i tak zabiorę się za generalny remont. Dlatego też czy wiecie gdzie na śląsku, lub w jego okolicach, najlepiej zwrócić się z lakierowaniem, chromami oraz szkiełkowaniem? Na coś mam zwrócić szczególnie uwagę?
Zależy mi na profesjonalnym wykonaniu w rozsądnej cenie, moto ma cieszyć mnie przez najbliższe 20 lat ( ͡º ͜ʖ͡º)

#motoryzacja #motocykle #wsk #renowacja
  • 7
@Neurox: Dowiesz się na wueska.pl

Który rok i pokaż foty.

Rozsądne ceny na usługi związane z weteranami, nawet tak popularnymi jak WSK obawiam się że się skończyły parę lat temu.
Doradzałbym wstrzemięźliwość w odnawianiu i wybłyszczaniu wszystkiego, drobne ślady użycia są naturalne i mają być, polecam raczej czyścić, polerować niż przemalowywać czy powtórnie chromować, bo taka część to równie dobrze można replikę włożyć.

Co do wartości kolekcjonerskiej: B3 to nie jest
@patrykRR @Julek00

@500xa4 Tak też pragnę zrobić, zależy mi na 100% zgodności z oryginałem.

@Gixaar Dzięki za link. Rok 1982, lakier położony dokładnie, ale ręcznie przez kogoś w garażu, więc już nie oryginalny. Silnik po remoncie na oryginalnych elementach, ale i tak zajrzę do środka bo mam dystans do sprzedawców. Niestety chromy na kierownicy zamalowane srebrną farbą i po jej starciu widać, że złapała je korozja :( Poza tym dobra pozycja do
Pobierz Neurox - @patrykRR @Julek00 

@500xa4 Tak też pragnę zrobić, zależy mi na 100% zgod...
źródło: comment_qYKQasV8epgIBLeCuwaxsvvzvcTCDzvl.jpg
Silnik po remoncie na oryginalnych elementach, ale i tak zajrzę do środka bo mam dystans do sprzedawców

@Neurox:

Jak ładnie gada, sprzęgło OK i biegi działają to co najwyżej zdjąć czapkę i zmierzyć cylka, ewentualnie zdjąć garnek i obmacać luzy na korbie, jak wszystko zgodnie z zeznaniami to pruć przez środek nie widzę sensu.

Gx