Wpis z mikrobloga

Mirki, mam taka zagwostkę. Wydaje mi się, ze moja ortodontka trochę chce mnie zrobić w balona.
Zbliża się czas ściągnięcia aparatu. Myślałam, ze wreszcie będę miała spokoj z większymi kosztami, natomiast za ściągnięcie dwóch łuków plus założenie retainera zażyczyła sobie 1500zł. Zastanawiam się czy to dużo czy nie?
Może znacie godnego polecenia ortodonte we Wrocławiu, u którego zrobie to taniej?

#wroclaw #ortodoncja
  • 11
  • Odpowiedz
@stawash Zależy od ortodonty. Ja tyle płaciłam, ale po zdjęciu miałam jeszcze czyszczone zęby no i mam dwa typy reteinerów. Poza tym moja ortodontka była droga, więc ta cena mnie nie dziwiła.
  • Odpowiedz
@stawash: @Catttana: Ja u siebie w małej mieścinie płaciłem 1000, ale tak jak było wspomniane, do tego czyszczenie i retainery + jakieś odciski z masy które miałem odebrać parę miesięcy temu. Polecam od razu przygotować sobie pseudo pastę na dziąsła, boli. Jak na Wrocław + jakaś renoma gabinetu, może wyjść taka cena.
()
  • Odpowiedz
@Catttana: Zęby po czyszczeniu/piaskowaniu czy co oni tam robią. Mi ortodontka nic nie powiedziała o skutkach. Dopiero siostra z apteki mi przyniosła jakąś pastę do wcierania na noc przez 2 tygodnie. Tak tylko uczulam :)
  • Odpowiedz
@unimog Eeeee to dziwne. Nawet tydzień temu miałam ściągany kamień, piaskowanie i cały dyskomfort trwał 2 dni. Także poddałabym pod wątpliwość umiejętności lekarza.
  • Odpowiedz
@stawash: Mój ortodonta ma po prostu spoko ceny. A ile masz mieć retainerow? Nie wiem czy jakiś inny orto się zgodzi ściągnąć aparat po innym lekarzu. :/ Podpisywalas umowę?
  • Odpowiedz