Jazda na 125cc bez wymaganych 3 lat posiadania prawa jazdy kategorii B. Brakuje mi jakiś 5 miesięcy. Jak wygląda sprawa w praktyce ? W przypadku kontroli bagiet majstrów to mandat 300 PLN? Motocykl może odebrać ktoś z rodziny czy laweta? Rozumiem że w przypadku jakiegoś dzwonu OC nie działa. Mam honde xr125 chciałbym trochę pośmigać po okolicy ale nie wiem czy jest sens.
@Patryk jak kretyn w niego wjedzie to nie ma problemu, ale jeśli on sam cos spowoduje to ma spory hajs w plecy, przy odrobinie pecha może nawet rentę płacić komuś dożywotnie;)
@gerard-kowalski: Może to być w pewnym stopniu Twoje przyczynienie do powstania szkody ALEEEEEE co do ogólnej zasady umowa OC zakłada że pojazdem ubezpieczonym poruszać się będzie osoba która MA uprawnienia więc gdy kierowca dwonuje a nie ma papierów to "złamał umowę" i dlatego ubezpieczyciel nie uzna się za podmiot właściwy do wypłaty odszkodowania.
@KasparowGaming: jak ktoś w Ciebie się wpakuje z jego winy to dostajesz pełny hajs z ubezpieczenia (+ mandat jeśli wezwana policja). Jeśli TY spowodujesz dzwona to ubezpieczyciel wypłaca całe pieniądze ofierze, a później ściąga z Ciebie co do złotówki przez regres. o ile chodzi o przerysowany lakier to spoko, ale jeśli przykładowo kogoś zabijesz czy spowodujesz jakiś uszczerbek na zdrowiu to masz grubą sytuację i wg mnie nie warto ryzykować.
@KasparowGaming: o którą część pytasz? regres na 100%, o dostawaniu odszkodowania wiem od gości którzy mieli dzwony bez prawka i dostali te pieniądze a nie z teoretyzowania. Jakbyś przykładowo kasku nie miał(wymagany prawem) i rozbił sobie głowę to nikt Ci za rozbitą głowę nie zapłaci, ale fakt posiadania lub nie posiadania prawa jazdy nie wpływa na winę. Ale jak wspomniałem lepiej nie ryzykować przez ten regres.
Chciałbym oficjalnie NAPLUĆ z tego miejsca na każdego któremu nie chcę się dziś iść na #wybory nie zależnie od tego na kogo by zagłosował. Oczywiście podwójnie chciałbym OPLUĆ tych którym się dziś nie chcę iść ale będą pisać o polityce na mirko regularnie.
DOSKONALA BRUNETKA ? Faceci jak ona wam sie podoba ? Kobiety co myslicie o takim stylu? Te paznokcie, usta, rzesy, makijaz, piersy itd. Ocencie jej wyglad
Jak wygląda sprawa w praktyce ? W przypadku kontroli bagiet majstrów to mandat 300 PLN? Motocykl może odebrać ktoś z rodziny czy laweta?
Rozumiem że w przypadku jakiegoś dzwonu OC nie działa. Mam honde xr125 chciałbym trochę pośmigać po okolicy ale nie wiem czy jest sens.
#motocykle