Wpis z mikrobloga

Zapodajcie jakieś blueprinty z piecykami na końcową fazę gry, (w rolę wchodzą beacony + moduły ale wolał bym unikać powyżej 1 bo na taką skalę by mnie to trochę kosztowało :DD) jestem zmuszony do wybudowania megastruktury do smeltingu na kilka tysięcy pieców, bo średnio co kilka godzin muszę dostawiać nowe ( ͡° ʖ̯ ͡°). Do tej pory korzystałem z pasów, ale myślę, że na taką skalę roboty będą o niebo lepsze.
#factorio
  • 3
@atna-nefarious hmm, ładnie. A pokażesz jak wygląda u ciebie dostarczanie rudy? Tzn przypuszczam, że transportujesz ją pociągami czy pasami do skrzynek w pobliżu tego smeltingu, ciekawi mnie też ile ustawiłeś rudy w niebieskich skrzynkach aby jej nie brakowało. A i jeszcze jedna kwestia, bo z robotami o tyle jest słabo że one pobierają surowce z najbliżej im dostępnych skrzyń, nie zapycha się taki smelting?
@SamNieWiemKto: 3 omni stacje + na dole dedykowana dla uranu z tankiem kwasu. Pociągi 2+4, chociaż czytałem, że zmienili coś z lokomotywami i teraz najlepiej działa 1+4 i rocket fuel. W prawym dolnym rogu mam setup requestor chestów stack insertery, i passive providery po stronie smeltingu. Ten pas hazard concentrate pokazuje mi gdzie się kończą strefy logistyczne - omni stacja ma swoje dedykowane 3000 robotów i jest oddzielona od reszty.
edit:
Pobierz
źródło: comment_A8THbCViTx3PapoVqrgyCjWo8uzsKHJe.jpg