"Parlament Europejski wezwał dziś do uruchomienia wobec Węgier artykułu unijnego traktatu, wskazując, że sytuacja w tym kraju usprawiedliwia rozpoczęcie procedury, która może zakończyć się sankcjami." Ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego unia do tego stopnia ingeruje w politykę państw? Czytam także że polityka Węgier uderza w jakiś Uniwersytet, którego założycielem jest p. Soros (✌゚∀゚)☞, przecież to się od razu rzuca w oczy, że nie chodzi o dobro państwa, tylko unijnych pupilków...
@eltosteron: A pomyślałeś że Unia to struktura polityczna, która przedkłada dobro pojedynczego państwa nad dobro całej struktury? Analogicznie, jeśli władze Krakowa chciałby zamknąć UJ to myślę że Wawa od razu szukałaby drogi prawnej żeby to uniemożliwić. Tu masz sytuację poziom wyżej, co w tym skomplikowanego?
Ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego unia do tego stopnia ingeruje w politykę państw?
Czytam także że polityka Węgier uderza w jakiś Uniwersytet, którego założycielem jest p. Soros (✌ ゚ ∀ ゚)☞, przecież to się od razu rzuca w oczy, że nie chodzi o dobro państwa, tylko unijnych pupilków...
#gownowpis
Analogicznie, jeśli władze Krakowa chciałby zamknąć UJ to myślę że Wawa od razu szukałaby drogi prawnej żeby to uniemożliwić. Tu masz sytuację poziom wyżej, co w tym skomplikowanego?