Aktywne Wpisy
Zdarzyło wam się kiedyś zesrać gdy spaliście?
6aesthetic9 +37
W 5 klasie podstawowki wychowawczyni powiedziała mi "nikt nie będzie za tobą płakał" bo nie mogłem iść na ognisko i początkowo ją olałem ale zawsze te słowa wracają do mnie gdy mam gorsze chwile, no i to jest ten wieczur xdd
3 dni temu dość ostro darłam koty z szefem, na końcu zaciętej awantury mnie zwolnił. Na odchodne nazwalam go ch* i kazałam mu spier*... Na drugi dzień przyjechał specjalnie pod mój dom z przeprosinami, powiedział ze miałam racje i już nie jestem zwolniona. Fajnie jest tak powtykać szefowi i być jeszcze za to przeproszonym xd
#chwalesie #pracbaza
to się nazywa w psychologii projekcja
@vartan 100% prawdy, trzeba miec jaja zeby w ten sposob przeprosic.
@thewickerman88 nie, trzeba miec godnosc bialego człowieka i umiec przyznać sie do bledu.
definicji projekcji jest wiele i rozumienie jej może być różne, najogólniej można to też rozumieć jako obdarzanie innych cechami które sami posiadamy (tu definicja za wiki)
Projekcja (od łac. proiacere, wyrzucać przed siebie) – narcystyczny mechanizm obronny; przypisywanie innym własnych poglądów, zachowań lub cech, najczęściej negatywnych. Przyczyną jest większa dostępność tych poglądów, zachowań i cech u osoby, która je posiada, a tym samym łatwiejsze podciąganie pod daną kategorię.
@Jagoo: a myślałem ze chcesz się zabić. ( ͡° ͜ʖ ͡°)