Wpis z mikrobloga

Kogo w Warszawie zapytać o zasadność użycia przez ambulans sygnałów uprzywilejowania?
@Dzyszla pomożesz dociec prawdy?
Jedzie "T" koło mnie, dojeżdżamy do korka i nagle bomby.
Znam takie sytuacje z psiarskimi, że walą w #!$%@? bo "łuni władza" i korek nahle to daj Heniu sygnała... i strasznie mnie to #!$%@?.
Kogo zapytać o dyspozycję użycia "uprzywilejowania"?
W razie co mam nagranie.
  • 14
  • Odpowiedz
@Kelemele: Widzę, że Cię na dekiel bardzo przybodło. Jakie jechać? Na kebaba mają jechać szybciej? Co Ty za gównolizę odstawiasz?
Nie masz prawa do użycia sygnałów, to ich nie używaj.
Ja w poście pytam o zasadność, a nie piszę, że nie mogli.
Co za jeżozwierz.
  • Odpowiedz
@retoosh: a skąd pewność że nie dostali wezwania? nie wiem jak tam ale u mnie w mieście wszystkie karoce mają zaimplementowany system flotowy...wiec bez zezwolenia z centrali nie włącza żołędzi bo wszystko się zaraportuje w systemie
  • Odpowiedz
@drzwi_do_piwnicy: A po drugie: nie wiem czy ktoś z ich otoczenia zdaje sobie sprawę z psychologicznego aspektu takich zachowań...
Kierowcy będący świadkami takiego walenia po rogach przy następnej okazji będą dość opieszali usuwać się z drogi, "bo przecież pewnie znowu #!$%@? korek i #!$%@? się stać nie chce".
I to jest najbardziej groźne, że przestanie się reagować natychmiastowo na "bomby", bo każdy będzie myślał że przesadzają i w korku im się
  • Odpowiedz
@retoosh: No ja trochę inna sytuacje miałem, przechodziłem przez pasy na zielonym, a tamtym się czerwone zapaliło i na bombach przez skrzyżowanie przejechali, a ja na środku pasów i w szoku czy uciekać w lewo czy w prawo, a oni w bomby wyłączyli i stali w korku do następnych.
  • Odpowiedz
@BOOTanick: Chciałbym żeby to takie proste było. Ratowanie i ambulanse w 99% są prywatne. Ambulans który to zrobił nie miał oznaczeń firmowych, wyglądał jak publiczny.
Dzwoniłem przed chwilą do Meditrans - bardzo rzeczowy Jegomość powiedział mi, że ciężko ustalić jeśli nie ma firmowego logo, że mogli mieć nagłe wezwanie itd.
Pozytywnie mnie zaskoczył ten Pan umiejętnością rozmowy - to rzadkość. Nie dociekałem dalej bo to był chyba numer jego kom i
  • Odpowiedz