Wpis z mikrobloga

#prawojazdy #gorzow #gorzowwielkopolski #fotografia #komputery

Mam takie zapytanie o program, ale najpierw opisze o co mi biega. A mianowicie, zdaje obecnie na prawko, na kategorie C+E. I nie jestem jakim fantazyjnym mlodziencem, ale kierowca od przeszlo od 25 lat. Problemem przy zdawaniu na ta kategorie stanowi, ze trzeba sie zatrzymac w polu o "glebokosci" 1 m po zrobienu luku. Mniej lub wiecej byc nie moze byc. Od 0 do 1 m. A to taka krowa z przyczepa ze ho ho.... Tylko raz ma sie prawo opuscic pojazd, aby sie upewnic czy sie stoi prawidlowo.
W Gorzowie nie ma punktow odniesienia gdzie nalezy zatrzymac auto. W Krakowie jest to studzienka, gdzie indziej wyrwa w scianie w tylnym lusterku....u nas brak.
Moj pomysl. Prosze o propozycje.
Wymyslilem, aby z daleka sfotografowac pojazd wraz z przyczepa, z fokusem na egzaminie, gdy ten manewr jest wykonywany. Na koncu manewru w polu zatrzymania.
Jaki program pozwoli mi na naniesienie na fotografie skali pomiaru 1 m na caly pojazd lub tlo tak aby moc obliczyc / pokazac pole zatrzymania kabiny ? Dla ulatwienia zdjecie. Real....tak jak u nas jest na placu.
Ziutek33 - #prawojazdy #gorzow #gorzowwielkopolski #fotografia #komputery

Mam taki...

źródło: comment_TP7UdGudeMMuC7yMLDxLlqaWrOgudm4v.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz