Wpis z mikrobloga

Witam. Kupiłem przejściówkę s-video do d-sub 15 pin. Po podpięciu do monitora wyświetla się CHECK SIGNAL CABLE. Sprawdzałem kable na innym sprzęcie i banglało. Nie sprawdziłem samej przejściówki bo nowiutka ze sklepu. Wie może ktoś jak to rozwiązać?
#kable #monitory #zlacza wołam też #komputery #informatyka #elektronika bo lepiej znacie się na kabelkach.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dubstep: Jeśli to faktycznie ma działać (s-video na d-sub) to już będzie konwerter, nie zwykła przejściówka. Napisz co z czym chcesz podłączyć i daj jakiś link do tej przejściówki.
  • Odpowiedz
@zenkowik: Więc tak przejściówka jest dokładnie taka jak tutaj. Chcę podłączyć odbiornik kamery który używa s-video [dokładnie to żółty i biały] do zwykłego monitora od komputera czyli Samsung SyncMaster 710n który działa na d-sub 15 pin.
  • Odpowiedz
@dubstep: Hmm... Jeśli we wtyczce nie ma żadnych układów (po cenie widać że raczej nie, nie ma też oddzielnego zasilania), to żeby to zadziałało, i strona nadająca i odbierająca musi obsługiwać ten sam format nadawania (który nie musi być w standardzie VGA, ale monitor może go akurat obsługiwać). Jeśli podłączyłeś i nie działa, to niestety potrzebujesz konwertera lub jakiegoś sprytnego obejścia.
  • Odpowiedz
@dubstep: 1. Pewnie taniej będzie na olx kupić stary telewizor do którego podłączysz kamerę bezpośrednio :/
2. Ze SCART do VGA możesz przejść jeśli sygnał jest w RGB - jeśli nadawcą ciągle jest kamera to potrzebowałbyś jakiegoś urządzenia pośredniego które na wyjściu w SCART ma sygnał RGB (jakiś magnetowid? to raczej loteria będzie).
  • Odpowiedz
@dubstep: Jeszcze ad 1 (sprawdź tylko czy na pewno są takie złącza jakich potrzebujesz):
http://allegro.pl/konwerter-sygnalu-s-video-cvbs-vga-av-vga-zestaw-i6602636483.html?fromVariant=6602625907
http://allegro.pl/konwerter-sygnalu-av-s-video-euro-na-vga-i6796639330.html (używany od osoby prywatnej)
Na olx telewizory kineskopowe są za "czteropak".

2. Przejściówka raczej nie, konwerter tak (o ile będzie miał wejście SCART i wyjście VGA ;p).
  • Odpowiedz