Miraski, mały problem. Xiaomi Redmi Note 4x, 3/32, wersja ze Snapem, bez B20. Soft - Miui Polska, wersja 7.4.6 (jest jedna nowsza, ale na trzech starszych wersjach działo się to samo).
Problem jest taki, że telefon bardzo długo łapie fixa GPS. Jak już złapie to trzyma, ale ma problem ze złapaniem. Niezależnie czy dzieje się to w samochodzie, w domu przy oknie czy na otwartej przestrzeni - szuka sygnału relatywnie długo. Często w budynku nie może złapać. A kładę obok prawie dwuletniego Redmi Note 2 i w kilkanaście sekund jest fix.
Zaobserwowałem, że problem leży w ilości satelitów - nie ma problemu ze znajdowaniem kolejnych (In view), ale nie potrafi z nich skorzystać (tak jak pic rel). W momencie robienia screenshota stałem przy otwartym oknie i screen był zrobiony po około minucie takiego czekania.
Wszystkie wspomagacze mam włączone (A-GPS, szukanie po sieci, po Wi-Fi).
Jeśli ktoś chce powiedzieć, że się czepiam - poprzedni telefon Redmi Note 2, z tak bardzo nielubianym Mediatekiem, łapał sygnał w każdych warunkach w mniej niż 20 sekund i wystarczało mu do tego 4-6 satelitów w polu widzenia.
Ktoś ma tak samo? Jakieś rozwiązanie? Nie, nie dołożę 5k zł i nie kupię normalnego telefonu.
@WatchYourBack: musisz z tym żyć, miałem RN2 i działało tak jak powinno, na mi5 na snapie 820 czasem 20 satelitów w użyciu to za mało do złapania fixa, a jak już złapie to dokładność na poziomie 50m, testowałem na chyba wszystkich możliwych softach i praktycznie to samo
@k__d po którymś update jest ok, łapie w miarę szybko, dokładnie, nie gubi. Teraz jedyny problem to taki, że jak jestem w pracy to pokazuje mi lokalizację jako Dąbrowa Górnicza. Jak złapie sygnał GPS poza budynkiem to na chwilę się naprawia, a potem znowu wraca do DG. A jestem w Wielkopolsce ( ͡°͜ʖ͡°)
Zaraz mnie p-----e k---a, z------y komar p--------y w dupe smiec juz drugi raz mnie obudzil i u----l w dupsko i s-------a od godziny nie moge znalezc, ukryl sie lepiej niz jaworek
Miraski, mały problem.
Xiaomi Redmi Note 4x, 3/32, wersja ze Snapem, bez B20.
Soft - Miui Polska, wersja 7.4.6 (jest jedna nowsza, ale na trzech starszych wersjach działo się to samo).
Problem jest taki, że telefon bardzo długo łapie fixa GPS. Jak już złapie to trzyma, ale ma problem ze złapaniem.
Niezależnie czy dzieje się to w samochodzie, w domu przy oknie czy na otwartej przestrzeni - szuka sygnału relatywnie długo. Często w budynku nie może złapać. A kładę obok prawie dwuletniego Redmi Note 2 i w kilkanaście sekund jest fix.
Zaobserwowałem, że problem leży w ilości satelitów - nie ma problemu ze znajdowaniem kolejnych (In view), ale nie potrafi z nich skorzystać (tak jak pic rel). W momencie robienia screenshota stałem przy otwartym oknie i screen był zrobiony po około minucie takiego czekania.
Wszystkie wspomagacze mam włączone (A-GPS, szukanie po sieci, po Wi-Fi).
Jeśli ktoś chce powiedzieć, że się czepiam - poprzedni telefon Redmi Note 2, z tak bardzo nielubianym Mediatekiem, łapał sygnał w każdych warunkach w mniej niż 20 sekund i wystarczało mu do tego 4-6 satelitów w polu widzenia.
Ktoś ma tak samo? Jakieś rozwiązanie? Nie, nie dołożę 5k zł i nie kupię normalnego telefonu.
źródło: comment_nnX4rHMrnlP5K68Mqn4HvupgLuIef3bs.jpg
PobierzNie warto było, nie warto.
Teraz jedyny problem to taki, że jak jestem w pracy to pokazuje mi lokalizację jako Dąbrowa Górnicza. Jak złapie sygnał GPS poza budynkiem to na chwilę się naprawia, a potem znowu wraca do DG.
A jestem w Wielkopolsce ( ͡° ͜ʖ ͡°)